LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAZNAJ KAKO SE PRIJAVITI

Novo izdanje nagrade Werner von Siemens: otvoren natječaj za studente FER-a u Zagrebu

Studenti autori radova s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije u akademskoj godini 2022./2023. mogu se prijaviti za ovu nagradu do kraja rujna 2023.  

Studenti autori radova s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije u akademskoj godini 2022./2023. mogu se prijaviti za ovu nagradu do kraja rujna 2023.  

Otvoren je novi natječaj za nagradu Werner von Siemens za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu! Studenti autori radova s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije u akademskoj godini 2022./2023. mogu se prijaviti za ovu nagradu do kraja rujna 2023.
 
Natječaj objavljuju Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva. Riječ je o velikoj godišnjoj nagradi za najbolje radove studenata FER-a, a koja nosi ime poznatog inovatora Wernera von Siemensa i osnivača korporacije Siemens.
 
Cilj nagrade je potaknuti studente na rad na istraživačko-razvojnim projektima, kao i na kritičko promišljanje rezultata. Ono najbitnije jest originalnost rada i inovativni zamah u primjeni u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije (informacije o djelatnostima Siemensa nalaze se na www.siemens.hr). Svi zainteresirani mogu pogledati jedan od primjera iz prethodnih godina, tadašnjeg natjecatelja i sadašnjeg zaposlenika Siemensa (zahvaljujući ovome natječaju).
 
Nagrada Werner von Siemens dodjeljuje se jednome studentu ili timu do maksimalno 3 člana, a dodjeljuje se u obliku povelje i novčanog iznosa od 3.000 eura. Svaki student dobitnik nagrade dobiva povelju, dok se novčani iznos dijeli na jednake dijelove za radove s dva ili tri autora.
 
 Rok za predaju radova na natječaj je 30. rujna 2023. godine do 12.00 sati, a pravila natječaja su sljedeća:
 
1. Na natječaj se mogu prijaviti studenti Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji su samostalno ili timski (do tri člana) izradili rad iz područja natječaja.
2. Studenti trebaju imati status studenta na FER-u u akademskoj godini 2022./2023.
3. Svaki predloženi rad mora imati mentora.
4. Na natječaj se mogu prijaviti samo originalni radovi koji nisu prethodno publicirani, nisu prijavljeni na druge natječaje niti su u postupku objavljivanja. Također, na natječaj se ne mogu prijaviti diplomski radovi, ali za izradu prijavljenog rada studenti mogu djelomično koristiti dobivena saznanja i principe korištene tijekom izrade diplomskog rada. U tom slučaju, razinu preklapanja prijavljenog rada s diplomskim radom ustanovit će povjerenstvo.
5. Radove će ocjenjivati povjerenstvo sastavljeno od nastavnika Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i stručnjaka Siemensa d.d.
6. Kriteriji za ocjenjivanje radova su: tematska usklađenost s područjem natječaja, originalnost, inovativnost, primjenjivost te tehnička oprema rada.
  
U prijavi na natječaj potrebno je priložiti: pisanu prijavu studen(a)ta (sadrži: ime i prezime, kontakt podatke, studij, modul/profil, godinu studija, naslov rada, ime mentora); uvezani cjeloviti rad i sažetak rada na hrvatskom i engleskom jeziku (do 300 riječi); elektroničku verziju rada i sažetaka (označen nazivom natječaja, godinom i imenom autora); recenziju mentora te elektroničku verziju završnog rada (ili projekta) za studente koji su završili preddiplomski studij odnosno elektroničku verziju završnog rada (ili projekta) i diplomskog rada za studente koji su završili diplomski studij.
 
Radovi se predaju putem urudžbenog zapisnika FER-a (soba B-1-08) s naznakom „Natječaj za nagradu Werner von Siemens“.
FOTO: FOTO: SIEMENS