LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U čast Oliveru

„Trag u beskraju”: i ove godine prisjećamo se voljenog Olivera

Velika legenda domaće glazbene scene već četvrtu godinu nije s nama, ali uz ovu izuzetnu glazbenu priču sjećanje na Olivera i sve njegove glazbene klasike živi vječno.

Velika legenda domaće glazbene scene već četvrtu godinu nije s nama, ali uz ovu izuzetnu glazbenu priču sjećanje na Olivera i sve njegove glazbene klasike živi vječno.

Glazbeno-umjetnički projekt Trag u beskraju u čast Olivera Dragojevića tradicionalno započinje koncertom na trajektu u utorak 26.  srpnja 2022. Ulaz na koncert je slobodan uz kupljenu kartu za liniju trajekta Splita – Vela Luka s polaskom u  17.30 sati, a nastupit će Dupini, Petar Dragojević i drugi mladi izvođači. Na trajektu „Korčula“ odjekivat će pjesme legendarnog Olivera, koje i dalje u srcima i mislima obožavatelja nose isti evergreen status i nastavit će živjeti vječno.

Putnicima na trajektu zagarantiran je jedinstveni glazbeni spektakl i nezaboravno iskustvo uz pjesme koje na najljepši način slave Olivera. Podsjetnik na ljubav publike i prijatelja prema glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću nastavlja se kroz ostale događaje unutar projekta, počevši od svečanog otvorenja izložbe Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić u srijedu 27. srpnja u 21:00 sati u Centru za kulturu Vela Luka te nizom glazbenih događanja koja će slaviti Olivera i njegovo stvaralaštvo.

Tjedan Olivera Dragojevića kulminirat će velikim glazbenim događajem na rivi u Veloj Luci gdje će u petak, 29. srpnja s početkom u 21:00 sati nastupati velika glazbena imena i Oliverovi prijatelji – Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentirani mladi izvođači među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na HRT-u 1 od 21.00 sati, a ove godine koncert će trajati 120 minuta.

Osim velikog večernjeg koncerta na rivi, isti dan će se održati polaganje vijenca na mjesnom groblju sv. Roka s početkom u 9:00 sati, dok će se u 10.00 sati održati misa i recital u crkvi sv. Josipa koji će biti popraćeni glazbenim interpretacijama Matije Cveka, Ante Gele i kvarteta Sequentia. U subotu 30. srpnja očekuje nas koncert „Vrijeme ljubavi“, koji će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa, gdje će sve okupljene od 21.30 sati zabavljati Zorica Kondža i orkestar Joška Banova. Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na entrio.hr.

Projekt Trag u beskraju svoju priču ove godine završava u nedjelju 31. srpnja s jazz koncertom na pijaci ispred crkve sv. Josipa. Ovu glazbenu poslasticu svojim nastupom će dodatno naglasiti renomirani glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika. Koncert počinje u 21:30 sati, a ulaznice za njega također možete kupiti na stranici entrio.hr.

Velika legenda domaće glazbene scene već četvrtu godinu nije s nama, ali uz ovu izuzetnu glazbenu priču sjećanje na Olivera i sve njegove glazbene klasike živi vječno.

Projekt Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije. Informacije o ovom sada već tradicionalnom glazbeno-umjetničkom projektu i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Trag u beskraju.

FOTO: PRESS