LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Sve što trebate znati o (studentskim) kreditima

Ako se gubite u šumi financijski pojmova vezanih uz kredite, kreditne kartice i slično, na pravom ste mjestu.

Ako se gubite u šumi financijski pojmova vezanih uz kredite, kreditne kartice i slično, na pravom ste mjestu.

Stambeni krediti, namjenski, nenamjenski, kreditne kartice, kamate – puno financijskih pojmova koji često mogu biti zbunjujući. Zato je tu Virtualni savjetnik OTP banke d.d. da olakša i razjasni sve dubioze. Puno studenata javilo se u sandučić sa zanimljivim pitanjima pa krećemo redom s odgovorima.
 

Za početak otvaranje bilo kojeg kredita ovisi isključivo o tvojoj kreditnoj sposobnosti koju banka procjenjuje na temelju tvojih primanja. Klik kredit je gotovinski kredit koji klijentima omogućuje brzo i jednostavno predavanje zahtjeva online putem u samo trideset minuta. Odobrava se u visini do 225 000 kuna, uz rok otplate od jedne do deset godina i bez naknade za obradu kredita. Za one koji se pitaju je li povoljniji studentski kredit ili nenamjenski obični kredit koji bi vam mogli podići roditelji – odgovor je da ovisi o vašim potrebama. Odnosno, studentski gotovinski kredit se odobrava u iznosu od 1 000 do 10 000 eura uz rok otplate do sedam godina, dok se gotovinski kredit odobrava u iznosu do 40 000 eura uz rok otplate do deset godina.

Preporučujemo da posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. gdje će vam djelatnici OTP banke pomoći odabrati usluge koje će u potpunosti odgovarati baš vašim potrebama. Trenutno je kamatna stopa na studentski gotovinski kredit povoljnija od kamatnih stopa na ostale gotovinske kredite.

Što se tiče podizanja stambenog kredita sa studentskim paketom – također ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti pa toplo preporučujemo da posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. ili dogovorite sastanak u poslovnici online putem.

Ako ste već podignuli kredit, važno je da znate da je moguća prijevremena otplata kredita čija se naknada utvrđuje sukladno važećoj odluci o naknadama OTP banke d.d. Za više informacija preporučujemo ti da posjetiš najbližu poslovnicu OTP banke d.d. ili dogovoriš sastanak u poslovnici online putem.

Zamrzavanje kredita za studente je također moguće. OTP banka d.d. u ponudi ima studentske kredite za obrazovanje s mogućnošću počeka do 12 mjeseci. U slučaju da imate poteškoća s otplatom kredita, preporučujemo da posjetite najbližu OTP poslovnicu ili dogovorite sastanak online.

Još uvijek nemate kreditnu karticu, a želite je? OTP banka d.d. ima raznoliku ponudu kreditnih kartica, prilagođenu specifičnim potrebama svakog klijenta. Osnovni korisnik kartice može biti punoljetna fizička osoba, državljanin Republike Hrvatske kojem banka odobrava karticu. Za osnovne korisnike koji primaju plaću ili mirovinu na račun u banci dodatni instrumenti osiguranja nisu nužni, ali ih banka može tražiti tijekom obrade zahtjeva ili tijekom korištenja kartice.

Ima li još nešto što vas zanima vezano uz kredite? Javite se Virtualnom savjetniku.

FOTO: UNSPLASH