LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Teologija tijela

Studentski vjeronauk: svake srijede o temama bliskima mladima

Teologija tijela namijenjena je studentima, srednjoškolcima, mladima i svima koje zanima tijelo u kontekstu vjere. 

Teologija tijela namijenjena je studentima, srednjoškolcima, mladima i svima koje zanima tijelo u kontekstu vjere. 

Studentski vjeronauk koji predvodi studentski kapelan don David Leskovar održava se već tradicionalno svake srijede u 20:00 sati na lokaciji Svete Mati Slobode – Župa Duha Svetoga. Nadolazeća tema je Prvi pad, a do sad su obrađivane i mnoge druge studentima i mladima zanimljive i bliske teme poput: Dokaži da si katolik, Čistilište ili zašto je bolje trpjeti u ovom životu, Pakao, Katolička seksualna revolucija, Teologija + tijelo, Tko sam ja?



Potaknut krizom i padom morala na području spolnosti sredinom 20. st., tada još Karol Wojtyła, shvatio je da Crkva svoju istinu o spolnom moralu mora ponuditi na suvremeni način, razumljiv i prihvatljiv modernom čovjeku, a više o teologiji tijela ispričali su nam iz Studentskog pastoralnog centra. 

– Moderni svijet više nije prihvaćao samo sustav zabrana i zakona: kontracepcija je grijeh, predbračni odnosi su grijeh, masturbacija je grijeh, itd. Moderni svijet želi znati zašto je to tako. Wojtyła će ponuditi jedno sustavno biblijsko i antropološko tumačenje čovjeka i ljudske ljubavi. Smatrao je da čovjek prvo mora znati tko je on da bi znao kako živjeti. Kao nadbiskup Krakówa dovršavao je svoju knjigu o tim temama. I upravo u vrijeme kad je knjigu završio, 1978. godine, izabran je za papu. Umjesto da je izdao knjigu, odlučio ju je pročitati tijekom svojih redovnih audijencija srijedom na Trgu sv. Petra. U 129 kratkih kateheza održanih između rujna 1979. i studenog 1984. papa je Crkvi i svijetu ponudio bogato biblijsko promišljanje o smislu ljudskog utjelovljenja, osobito s obzirom na spolnost i erotsku želju. To je teologija tijela. – objasnili su nam. 

Teologija tijela namijenjena je studentima, srednjoškolcima, mladima i svima koje zanima tijelo u kontekstu vjere. 

Osim vjeronauka/ciklusa teologije tijela, studentski pastoral nudi još mnoštvo drugih aktivnosti za studente poput Studentsko ljeto  Postira, Hodočašće – europski susret mladih Taize u Torino koji je ove godine nažalost bio otkazan zbog pandemije, planinarski križni put, biblijski susreti, tematske duhovne obnove studenata i djelatnika, blagoslov studentskih soba...


Sve informacije i najave za buduće vjeronauke i događaje možete pronaći na službenom Instagram profilu studentskog kapelana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli don David A. Leskovar, SDB (@studentskikapelan)

FOTO: UNSPLASH