LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni računski centar

Forum čelnika ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na konferenciji Srce DEI 2022

U okviru 90-minutnog Foruma ključne osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja razgovarat će o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje svima donosi digitalna transformacija.

U okviru 90-minutnog Foruma ključne osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja razgovarat će o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje svima donosi digitalna transformacija.

Sveučilišni računski centar (Srce) održava svoju stručnu konferenciju Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2022 6. i 7. travnja 2022. u Mozaik Event Centru.
 


VEZANO: Stručna konferencija Srca – Srce DEI 2022



Središnji dio programa prvog dana konferencije Srce DEI 2022, 6. travnja, Forum je čelnika iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na kojem će se raspravljati na temu E-infrastruktura za znanost i visoko obrazovanje kakve želimo.

U okviru 90-minutnog Foruma ključne osobe iz sustava znanosti i visokog obrazovanja razgovarat će o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje svima donosi digitalna transformacija. Raspravljat će se i o razini spremnosti za iskorištavanje tih prilika, kao i o spremnosti na promjene u sustavu općenito, a onda i na digitalnu transformaciju.

Jedna od tema su i očekivanja te potencijali što ih ustanove imaju u području informacijskih tehnologija: kako gledaju na nužnost rješavanja organizacijskih pitanja vezanih uz uspješnu digitalnu transformaciju i njezinu implementaciju na visokim učilištima i institutima odnosno na primjenu naprednih tehnologija i digitalnih usluga u znanosti i obrazovanju. Pritom će se naglasiti uloga i važnost e-infrastrukture i digitalnih usluga za sustav, ustanove i pojedince u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

U raspravi će sudjelovati:

  • Sandra Bezjak, v. d. ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje
  • Stjepan Lakušić, novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu
  • Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, predsjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske
  • Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a
  • David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković

Moderatorica foruma bit će Tanja Ivančić, Večernji list.

Želite li saznati kako čelnici ustanova u sustavu znanosti i visokog obrazovanja vide budućnost znanosti i visokog obrazovanja prijavite se na konferenciju Srce DEI 2022, pridružite se Forumu uživo i sudjelujte u raspravi.
 


VEZANO: Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) na konferenciji Srce DEI 2022



Stručna konferenciju Dani e-infrastrukture – Srce DEI ujedno je i konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

FOTO: PRESS