LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U posjetu Sveučilištu u Zadru

Milanović o korupciji na fakultetima: To je najopakiji oblik korupcije, fakultet nije za svakoga

Predsjednik Milanović čelnicima Sveučilišta poručio je da budu rigorozni kada je u pitanju akademska korupcija.

Predsjednik Milanović čelnicima Sveučilišta poručio je da budu rigorozni kada je u pitanju akademska korupcija.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru, na kojoj je poručio da je Sveučilište u Zadru, kao i Grad Zadar, pravi mali biser, prenosi RTL
– Ovaj grad sve više poprima lice jednog ugodnog, uređenog, njegovanog, akademskog i turističkog grada. Uvijek je bio važan, napredan i poseban, a njegova povijest je posebna, ona je hrvatska, slavenska. – rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.
Nadalje, čelnicima Sveučilišta poručio je da budu rigorozni kada je u pitanju akademska korupcija.

– Po meni to je najopakiji oblik korupcije jer akademija nije za svakoga. Akademija je jedan prostor u koji se ulazi kada si spreman igrati po pravilima tog prostora, po posebnim pravilima i nema preko reda. Fakultet nije za svakoga, ali je za svakoga tko želi raditi i tko se želi ponašati po rigoroznim pravilima. – pojasnio je.

Ponovio je i svoj stav kako treba više novca izdvajati za znanost.

– Mi nismo siromašna zemlja, mi smo zemlja višeg srednjeg dohotka. Međutim, ulaganja i izdvajanja za znanost, za znanstvene projekte i za sveučilišta nisu dovoljna. Znam da država može više. Naravno da država ne može dovesti one projekte koje financira Europska unija, to morate sami i za to je također potrebno znanje. – rekao je. 

Osim predsjednika Milanovića na obilježavanju Dana Sveučilišta u Zadru govorili su gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, ministrica kulture i medija i izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen-Koržinek i župan Zadarske županije i  izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Božidar Longin.
FOTO: FACEBOOK / SVEUČILIŠTE U ZADRU