LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Epidemiološke mjere

Najavljene blaže mjere: kafići će raditi dulje, dopušten veći broj ljudi na okupljanjima...

S obzirom na cijepljenje i prokuživanje, premijer je na današnjoj sjednici Vlade najavio opuštanje epidemioloških mjera.

S obzirom na cijepljenje i prokuživanje, premijer je na današnjoj sjednici Vlade najavio opuštanje epidemioloških mjera.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u tijeku je sjednica Vlade. Uvodno je premijer Andrej Plenković najavio ublažavanje epidemioloških mjera, prenosi HRT.

Plenković je uvodno rekao da se, kao posljedica cijepljenja i prirodnog prokuživanja, opuštaju epidemiološke mjere. Broj osoba koje će biti na javnim događanja i okupljanja će se povećati, a neće biti ograničenja dolazaka osoba s COVID potvrdama na događaje.

Produžit će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 2 ujutro. Planira se i ukidanje samoizolacija djece predškolske dobi, osim u slučaju obiteljskog kontakta, te ukidanje samotestiranja učenika jednom tjedno, osim iznimki kada je za pojedini razred konstatirano da ima pozitivnih. Ublažit će se mjere vezane za zabavne, vjerske, turističke, političke djelatnosti, sajmove, kina...

– Postoji određena dinamika zaraze omikronom, ali vidi se da su posljedice i oblici bolesti od omikrona puno lakši nego što su bili prije. – rekao je premijer.

Ipak, pozvao je i dalje na oprez i dodao da je oko 76% odrasle populacije cijepljeno barem jednom dozom cjepiva.
FOTO: UNSPLASH