LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kamala Khan najnoviji junak je Marvelovog filmskog univerzuma

VIDEO: Marvelov svijet dobiva seriju o novoj junakinji – „Ms. Marvel”

Kamala Khan pakistanska je junakinja i najmlađa prinova u Marvelovom filmskom univerzumu gdje će svojim moćima pomoći herojima otprije viđenima u samim filmovima.

Kamala Khan pakistanska je junakinja i najmlađa prinova u Marvelovom filmskom univerzumu gdje će svojim moćima pomoći herojima otprije viđenima u samim filmovima.

Kamala Khan, koja se prvi put pojavljuje u stripu Captain Marvel iz 2013. godine gdje se pojavljuje tek u cameo ulozi, dobila je svoju vlastitu seriju. Ova pakistanska junakinja čije moći uključuju rastezanje i deformaciju tijela po želji poput Mistera Fantastica iz Fantastične četvorke svoju će realizaciju doživjeti preko mlade glumice Iman Vellani koja je najnovija prinova velikom spektru glumaca i glumica u Marvelovom svijetu.

Iako sama radnja trenutno nije dovoljno poznata, već je ranije rečeno da će Kamaline moći biti znatno izmijenjene u ovoj seriji te sudeći po najavi, same bi sposobnosti mogle biti slične onima koje posjeduje junak iz jednog drugog univerzuma naziva Green Lantern koji pomoću prstena može projicirati bilo koje sredstvo koje zamisli. 

Mladoj će se glumici pridružiti i glumačka imena kao što su: Anjali Bhimani, Rish Shah, Matt Lintz, Zenobia Shroff te mnogi drugi, dok Bisha K. Ali, koja je otprije surađivala s Marvelovom produkcijom na seriji Loki, stoji kao sami kreator ove serije.
– Činjenica da se serija snima i da uključuje ovakvog lika u Marvel Cinematic Universe je ono što je važno. Ne moram polaziti od sebe i govoriti o tome da sam muslimanka i Pakistanka – sve to dolazi do izražaja u seriji. Ljudi koji vide osobu poput mene uključenu u projekt koji je toliko velik, mislim da je to dovoljno inspirativno. – rekla je Vellani za Variety.
Nesumnjivo je da će Kamalin lik doživjeti značajan prominentan status te se pridružiti ešalonu novih likova kao što su Moon Knight, She-Hulk te Daredevil, i tako će biti prisutna i u filmovima gdje će imati priliku surađivati s ostatkom likova otprije etabliranih u Marvelovom svijetu. Već je sada poznato da će Kamala biti i u filmu The Marvels (2023) gdje će biti dio terceta koji čine još Captain Marvel (Brie Larson) te Monica Rambeau (Teyonah Parris). Serija Ms. Marvel bit će dostupna od 8. lipnja na platformi Disney+, a trenutno se očekuje serija Moon Knight s Oscarom Isaacom koja premijeru ima 30. ožujka također na spomenutoj platformi.

FOTO: UNSPLASH