LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Civilno društvo

Udruga Meraki provela projekt pomoći pri zapošljavanju marginaliziranih skupina

Na projektu su osobe imale priliku vidjeti aktivne mjere zapošljavanja, upoznati se s posrednicima pri zapošljavanju i usavršiti životopise.

Na projektu su osobe imale priliku vidjeti aktivne mjere zapošljavanja, upoznati se s posrednicima pri zapošljavanju i usavršiti životopise.

Udruga Meraki bila je domaćin projekta DITOSE ― Digital Tools to search employment koji se održao od 24. do 28. veljače 2022. godine. Projekt se provodi zajedno s partnerima Oretania CR iz Španjolske, Tavo Europa iz Litve te MIHI for Training and Development iz Latvije.

Cilj projekta razmjena je dobre prakse, metoda i alata koji pomažu u procesu zapošljavanja, osobito marginaliziranih skupina kao što su osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama. U sklopu projekta, Zavod za zapošljavanje je u svojim prostorijama ugostio sudionike i predstavio im rad ustanove, mogućnosti zaposlenja i prava u statusu nezaposlenosti.

Predstavljena im je i digitalna platforma Burza rada, a predstavnica portala za zapošljavanje Ines Bokun im je pokazala kako usavršiti životopise i predstaviti se poslodavcu.

S obzirom na to da su jedna od najteže zapošljivih skupina na tržištu rada osobe s invaliditetom i intelektualnim poteškoćama, sudionici su posjetili i Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim poteškoćama koji okuplja 31 temeljnu udrugu i 40 klubova za osobe s intelektualnim teškoćama s više od 10.000 članova u čiju korist djeluje. Savez okuplja i potiče roditelje, skrbnike i sve građane na izražavanje aktivnosti u korist osoba s intelektualnim teškoćama. Potiče zbrinjavanje, rehabilitaciju, zapošljavanje i socijalno-zdravstvenu zaštitu osoba s IT te ostvarivanje i korištenje njihovih zakonskih prava.
FOTO: FACEBOOK / MERAKI