LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija znanosti

Uskoro još jedan Otvoreni četvrtak na FFOS-u

Predavanje će se održati u četvrtak, 10. veljače 2022, s početkom u 18 sati.

Predavanje će se održati u četvrtak, 10. veljače 2022, s početkom u 18 sati.

U četvrtak, 10. veljače 2022, s početkom u 18 sati u sklopu 10. ciklusa Otvorenog četvrtka prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, redoviti profesor svjetske povijesti 20. stoljeća na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će predavanje pod nazivom Uspješna ili neuspješna? Povijest jugoslavenske diplomacije. Predavanje će biti na Filozofskom fakultetu Osijek u Svečanoj dvorani (soba 60, 2. kat). 

Predavanje je otvoreno za javnost, ali broj posjetitelja ograničen je na 95, stoga se mole svi zainteresirani da dođu nešto ranije kako bi mogli prisustvovati predavanju. Predavanje će se prenositi i preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata, a nakon predavanja će biti dostupna i snimka. 

U predavanju će biti naglašene prijelomne točke jugoslavenske diplomacije, kako je hladnoratovski kontekst, dekolonizacija, odredio njezino kretanje i kako je trajno ostala prilagodljiva i pragmatična. Predavač će pokušati pokazati gdje su danas vanjske politike zemalja sljednica i kakva bi mogla biti vanjska politika malih zemalja.
FOTO: UNSPLASH