LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpisan sporazum

Sveučilište Sjever sklopilo važan sporazum o suradnji

Održano je i predavanje i prezentacija o mogućnostima financiranja projekata u novom programsku razdoblju.

Održano je i predavanje i prezentacija o mogućnostima financiranja projekata u novom programsku razdoblju.

Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO potpisan je u srijedu, 2. veljače 2022. godine, na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin. Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Na potpisivanju su nazočili i doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, ujedno i inicijator uspostave ove značajne suradnje, mr.sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, te Linda Kasalo-Malić, ravnateljica Sektora za vrednovanje i ugovaranje projekata.

– Cilj potpisivanja ovog sporazuma jest  jačanje ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, posebice u području gospodarstva i  na području znanstveno-istraživačkih projekata od zajedničkog interesa sa svrhom međusobne podrške i koordinacije – istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković.

Nakon sklapanja formalne suradnje predstavnici HAMAG BICRO-a, a nakon njih i saborski zastupnik mr.sc. Marko Pavić, održali su predavanja i prezentaciju o mogućnostima financiranja projekata u novom programsku razdoblju, s naglaskom na mogućnosti za Sveučilište Sjever u prijavi i sudjelovanju na projektima, a posebno su predstavljeni pozivi iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Prezentaciji i predavanju su nazočili prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, prof.dr.sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, prof.dr.sc. Anica Hunjet prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv.prof.dr.sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof.dr.sc. Goran Kozina prorektor za financije i opće poslovanje te svi pročelnici odjela i odsjeka studijskih centara Sveučilišta Sjever.
FOTO: PIXABAY