LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarnost na djelu

U zagrebačkom HNK-u izveden humanitarni „Orašar” za stipendiranje učenika u Sisku koji se školuju za medicinske sestre i tehničare

Rotary Klub Zagreb Agram odlučio je pomoći Srednjoj školi Viktorovac Sisak, ujedno najvećoj školi Sisačko-moslavačke županije.

Rotary Klub Zagreb Agram odlučio je pomoći Srednjoj školi Viktorovac Sisak, ujedno najvećoj školi Sisačko-moslavačke županije.

U organizaciji Rotary Kluba Zagreb Agram, u petak 10. prosinca u HNK-u u Zagrebu, održana je humanitarna izvedba popularne baletne bajke Orašar u kojoj su uživali brojni građani, rotarijanci i njihovi prijatelji.

Ukupan prihod ove, do posljednjeg mjesta rasprodane izvedbe, usmjerit će za stipendiranje učenica i učenika Srednje škole Viktorovac u Sisku koji se školuju za medicinske sestre i tehničare.

Svaki rotarijanski klub ima svoju misiju potpore, a glavna misija Rotary Kluba Zagreb Agram je potpora obrazovanju. U skladu s time, svake godine organiziraju humanitarnu akciju čiji je prihod usmjeren za potrebe škola.

Ovo je treća humanitarna predstava u organizaciji Rotary Kluba Zagreb Agram i u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem. Tako je 2019. godine, uz Orašara, izvedena i predstava Ciganin, ali najljepši, čijim je prihodom obnovljeno igralište Osnove škole Grigora Viteza u Zagrebu te podržane druge aktivnosti te škole koja uspješno provodi integraciju djece s teškoćama u razvoju u redovni osnovnoškolski sustav.

Ove godine, uslijed epidemije i nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, gdje su uz kuće stradale i mnoge škole, Rotary Klub Zagreb Agram odlučio je pomoći Srednjoj školi Viktorovac Sisak, ujedno najvećoj školi Sisačko-moslavačke županije, u kojoj se više od 500 učenika obrazuje za zanimanja: kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar. Stipendiranje medicinskih zanimanja logičan je odabir u COVID krizi koja je dodatno naglasila značaj liječnika, medicinskih sestara i tehničara u funkcioniranju našeg zdravstvenog sustava.

FOTO: UNSPLASH