LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademski izbori

Sveučilište u Zagrebu sprema se za izbor novog rektora

Početkom veljače 2022. valjane kandidature bit će objavljene zajedno s programom rada na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Početkom veljače 2022. valjane kandidature bit će objavljene zajedno s programom rada na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon osam godina na čelu Zagrebačkog sveučilišta, rektor Damir Boras više nema zakonskih mogućnosti ostati na rektorskoj poziciji, a najveće sveučilište u zemlji u listopadu 2022. i službeno će imati novo vodstvo, piše Večernji

Idući tjedan Posebno izborno povjerenstvo, na čije je čelo imenovan dekan Pravnog fakulteta Ivan Koprić, a koje čini još šest izabranih članova, mora izraditi upute za postupak prikupljanja prijedloga kandidata i dostaviti ih svim fakultetima i vijećima područja zagrebačkog sveučilišta. Time i službeno izvješćuju sve fakultete o izboru novog dekana, a svi oni koji žele biti na čelu zagrebačkog sveučilišta svoju prijavu moraju dostaviti do 17. prosinca ove godine. U prijavi, također, moraju dostaviti životopis i program rada.

Prijedlog za novog rektora može dati jedno ili više vijeća područja ili pak najmanje tri fakultetska vijeća, a sam kandidat u svojoj prijavi odaslanom Povjerenstvu navodi vijeća područja, fakultetska vijeća kojima traži da se uputi njegova prijava. Vijeća imaju rok do sredine siječnja Povjerenstvu dostaviti kandidature rektorskih kandidata koje su odlučili podržati.

Početkom veljače 2022. valjane kandidature bit će objavljene zajedno s programom rada na stranicama zagrebačkog sveučilišta, a u ožujku akademska zajednica trebala bi znati ime novog rektora Sveučilišta, koji službeno s radom počinje u listopadu početkom nove akademske godine.
FOTO: STUDENTSKI.HR