LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nisam tražila

SSZG poziva studente da što prije prijave bilo kakav oblik zlostavljanja, jamči anonimnost

Zgroženi trenutnim zbivanjima, studentski predstavnici okupljeni u zagrebački sveučilišni zbor mole studente da se obrate ako su svjedoci ili žrtve bilo kakvog oblika nasilja.

Zgroženi trenutnim zbivanjima, studentski predstavnici okupljeni u zagrebački sveučilišni zbor mole studente da se obrate ako su svjedoci ili žrtve bilo kakvog oblika nasilja.

Nakon što su objavljena svjedočenja seksualnog zlostavljanja u hrvatskim obrazovnim ustanovama na Facebook stranici Nisam tražila, na što je reagirala dekanica Akademije dramske umjetnosti, sada se oglasio i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu koji poziva studente da mu se obrate kako bi mogao pravovremeno i pravovaljano reagirati.
Vezano: Studentice i studenti ADU-a doživjeli seksualno zlostavljanje, dekanica pozvala sve da se jave
Na početku svoje objave predstavnici Zbora napominju da s gnušanjem i prijezirom oštro osuđuju nezamislive, ali nažalost prisutne pojave u društvu, posebice u akademskoj zajednici. Pružaju iskrenu podršku žrtvama i poručuju im da nisu sami; da su uz njih prijatelji, kao i kolegice i kolege studenti.
– Vjerujemo da nije lako, ali pozivamo sve kolegice i kolege koji su doživjeli bilo kakav oblik zlostavljanja i/ili nasilja ili ako znaju za takve slučajeve da ih čim prije prijave nadležnim institucijama ili upravama naših fakulteta. Također, sve navedeno možete prijaviti i nama kako bismo zajedno sve procesuirali prema nadležnima. Jamčimo vam anonimnost i svu potrebnu podršku i pomoć. Vjerujemo da si zajedno možemo pomoći i ne dopustiti da se ovakve pojave ikada više dogode u akademskoj zajednici i hrvatskom društvu. Još jednom želimo reći NISTE SAMI!
FOTO: PIXABAY