LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sisačko-moslavačka županija

Apel: „Suzdržite se od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom.”

Policija ima razumijevanja i zahvalna je zbog pomoći koju građani pružaju, ali navode da ometaju rad hitnih službi.

Policija ima razumijevanja i zahvalna je zbog pomoći koju građani pružaju, ali navode da ometaju rad hitnih službi.

Sisačko-moslavačka policija uputila je apel žurnih službi koje pozivaju građane da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom jer gužve otežavaju njihov rad te je upozorila da lažne objave o krađama i provalama unose nemir i nesigurnost kod građana.
– Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka na područja pogođenim potresom jer je zbog gužvi otežan rad žurnih službi. Svoje donacije dostavite Crvenom križu ili se obratite Centru 112. – navodi se na stranicama Sisačko-moslavačke Policijske uprave.
Naime, unatoč brojnim informacijama o navodnim krađama koje kruže društvenim mrežama, policija je obavijestila da do sada nije zaprimila dojave građana o krađama imovine, kao ni napade na vozače koji dovoze humanitarnu pomoć građanima.
– Objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama, bez konkretnih informacija i činjenica, i koje policija nije zaprimila, niti je o njima obaviještena od strane oštećenih građana ili mogućih svjedoka kaznenih djela ili prekršaja, samo štete građanima te unose nemir i nesigurnost. – poručila je policija.
Pozvali su građane da o svim saznanjima do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj 192. Društvenim mrežama, naime, kruže kontradiktorne informacije jer neki pišu da se građanima ne donose stvari koje građani doniraju, dok drugi tvrde da nema problema.
FOTO: FACEBOOK/LJUDI ZA LJUDE