LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna znanstvena konferencija

Na CECIIS-u 2020 sekcija sa studentima s najatraktivnijih europskih i američkih sveučilišta

Značajan doprinos CECISS-u, koji se održava od 7. do 9. listopada, daju studenti najprestižnijih inozemnih sveučilišta koji su prijavili radove usmjerene na istraživanja vezana uz primjenu suvremenih digitalnih tehnologija u interdisciplinarnim područjima – od medicine preko društvenih do tehničkih znanosti.

Značajan doprinos CECISS-u, koji se održava od 7. do 9. listopada, daju studenti najprestižnijih inozemnih sveučilišta koji su prijavili radove usmjerene na istraživanja vezana uz primjenu suvremenih digitalnih tehnologija u interdisciplinarnim područjima – od medicine preko društvenih do tehničkih znanosti.

Prezentacija 39 recenziranih znanstvenih radova znanstvenika koji djeluju u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, dvije akademske panel rasprave izrazito aktualne tematike i studentska sekcija sa sudjelovanjem studenata s najatraktivnijih europskih i američkih sveučilišta – samo su dio programa ovogodišnje međunarodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima pod nazivom Central European Conference on Information and Intelligent Systems – CECIIS 2020. 31. izdanje ovog međunarodno priznatog događaja tradicionalno organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a ove godine uz podršku europske mreže EDEN (European distance and e-Learning Network). Održat će se od srijede, 7. listopada, do petka, 9. listopada 2020, i to prvi put kao virtualni događaj zbog epidemiološke situacije.

Sudjelovanje međunarodno priznatih znanstvenika

Uz temu ovogodišnje konferencije Intelligent Systems – Trends, Future, Society u znanstvenom dijelu tijekom sva tri dana konferencije prezentirat će se 39 recenziranih i prihvaćenih znanstvenih radova. Već prvog dana, u srijedu, 7. listopada, predavanja će održati dvojica uglednih svjetskih stručnjaka i znanstvenika – profesor Jan Mendling (Vienna University of Economics and Business, Institute for Information Business, Vienna) te profesor Josep M. Duart (Universitat Oberta de Catalunya, Educational Sciences Department, Barcelona).

Atraktivni paneli na temu umjetne inteligencije i sveučilišta budućnosti

Posebnu pažnju organizatori su u ovim iznimnim okolnostima posvetili paralelnim događanjima, a među njima svakako treba istaknuti panel na temu Orkestracija hibridnih metoda umjetne inteligencije koju će već prvog dana, 7. listopada 2020, u 14:00 moderirati FOI-jev profesor i stručnjak za umjetnu inteligenciju izv. prof. dr. sc. Markus Schatten uz sudjelovanje znanstvenika iz Španjolske i SAD-a.
 
Nikad aktualnija tema Sveučilišta budućnosti bit će okosnica druge panel diskusije, koju organizatori najavljuju za drugi dan, 8. listopada 2020, u 14:00. Sudjeluju uglednici iz Švedske, Španjolske i SAD-a, a moderirat će ga FOI-jeva profesorica s bogatim iskustvom u radu s domaćim i inozemnim sveučilištima prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Studentska sekcija najprestižnijih američkih i europskih sveučilišta

Značajan doprinos organizacijskom i programskom dijelu konferencije daju studenti najprestižnijih inozemnih sveučilišta, koji su prijavili 17 istraživačkih radova, odnosno projekata usmjerenih na istraživanja vezana uz primjenu suvremenih digitalnih tehnologija u interdisciplinarnim područjima – od medicine preko društvenih do tehničkih znanosti. Tako će svoje radove u okviru 11. Studentske poster i online sekcije u srijedu, 7. listopada, u 14:00 pod vodstvom prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš, osim studenata Fakulteta organizacije i informatike, prezentirati i studenti sljedećih sveučilišta: University of Central Florida (FL, Orlando), University of Cincinnati (Ohio), Massachusetts Institute of Technology MIT (Cambridge, Massachusetts) i University of Pennsylvania (Philadelphia, PA, SAD). Radove će prezentirati i studenti iz Europe, koji studiraju na sveučilištima u Tirani i Skadru.

Ovogodišnja konferencija bit će također domaćin simpoziju osmišljenom kako bi potaknuo razmjenu iskustava i znanja među doktorandima koji se bave istraživanjem u području tehnološki poboljšanih internetskih, digitalnih, otvorenih i učenja na daljinu naziva Eden PhD Symposium 2020. Održat će se drugog dana konferencije, 8. listopada, s početkom u 11:00.

Zbog ovogodišnje izvanredne epidemiološke situacije sva paralelna događanja, uključujući zanimljive tematske panel diskusije, bit će otvorena za svu zainteresiranu javnost bez plaćanja kotizacije preko poveznica dostupnih u programu
FOTO: PIXABAY