LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Split ima 21 zaraženog studenta; omogućena im je dostava hrane iz menza

Sveučilište u Splitu ima ukupno 21 zaraženog studenta, zbog čega je dio nastave prebačen u potpunosti na online nastavu.

Sveučilište u Splitu ima ukupno 21 zaraženog studenta, zbog čega je dio nastave prebačen u potpunosti na online nastavu.

Sveučilište u Splitu iznijelo je informacije o broju svojih zaraženih koronavirusom studenata i djelatnika Sveučilišta. Trenutno je 21 osoba pozitivna, od kojih je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je 4 na ostalim sastavnicama.
– U samoizolaciji su i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku se i dalje odvija na daljinu i to za sve godine studija. Zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta u Splitu, odnosno Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svi dionici su upoznati sa svim i situacija je pod nadzorom te nastavni procesi na Sveučilištu u Splitu nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom. – priopćili su sa Sveučilišta.
U svrhu sprečavanja širenja zaraze studentima i zaposlenicima na raspolaganju je broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/2684319, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezane za virus. Također, u suradnji Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

Sveučilište još jednom apelira na sve studente i zaposlenike da se odgovorno ponašaju i da se pridržavaju epidemioloških mjera kako u prostorijama fakulteta, tako i u svoje slobodno vrijeme.
FOTO: PIXABAY