LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Domski smještaj

Riječki SC objavio detaljne upute za useljenje u dom za vrijeme koronavirusa

Poznati su datumi i mjere za useljenje u riječke studentske domove.

Poznati su datumi i mjere za useljenje u riječke studentske domove.

Kako bi smanjio, odnosno spriječio širenje zaraze koronavirusom, Studentski centar u Rijeci pripremio je mjere i preporuke koje se provode u njegovim objektima. 
 
Prilikom usljenja studenti trebaju imati na umu sljedeće mjere koje prenosimo u cijelosti:
  1. Useliti može samo onaj student koji Izjavom potvrđuje da: nema propisanu mjeru samoizolacije te je upoznat sa svim odredbama propisanim Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 47/20); nije bio u kontaktu s osobom koja boluje od bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19; nema simptome bolesti uzrokovane novim koronavirusom (najčešći simptomi: povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima); poznaje i poštuje propisane preventivne mjere zaštite od koronavirusa
  2. Prije ulaska na recepciju djelatnik Studentskog centra svakom korisniku mjerit će tjelesnu temperaturu. Studenti koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C ili više) neće moći ući u objekt niti obaviti useljenje.
  3. Pri useljenju svi korisnici smještaja dužni su održavati minimalan fizički razmak i nositi zaštitnu masku. 
  4. Student koji na useljenje nije donio sve obavezne dokumente navedene u Naputku za useljenje (Liječničku potvrdu koja dokazuje da student/ica nema zdravstvenih kontraindikacija za smještaj u studentski dom, potpisanu Izjavu, dvije osobne fotografije dimenzija 3 × 3,5 cm, dokaz o izvršenoj uplati prve naknade za smještaj i važeću osobnu iskaznicu na uvid) neće moći ući u objekt niti obaviti useljenje. 
  5. Student koji nema povišenu tjelesnu temperaturu te je na useljenje donio sve dokumente navedene u Naputku za useljenje potpisuje ugovor, osoblju Studentskog centra predaje dokumentaciju te preuzima ključeve (i karticu), domsku iskaznicu te Potvrdu o prijemu inventara i opreme. 
  6. Korisnik smještaja sam pregledava sobu te zaduženi inventar i opremu, zadužuje inventar i opremu za stanovanje koju čini nepokretni i pokretni dio specificiran u Potvrdi o prijemu inventara i opreme. Nakon što je utvrdio da su navedeni inventar i oprema u ispravnom stanju te da se u smještajnoj jedinici nalazi sav inventar i oprema koji su navedeni u Potvrdi o prijemu inventara i opreme, Korisnik smještaja potpisuje Potvrdu o prijemu inventara i opreme te istu u roku od 5 dana od dana useljenja predaje odgovornoj osobi na recepciji. Ukoliko korisnik smještaja Centru u roku od 5 dana od useljenja ne vrati potpisanu Potvrdu o prijemu inventara i opreme, smatrat će se da je Korisnik smještaja zaprimio inventar i opremu u ispravnom stanju te da se u smještajnoj jedinici nalazi sav inventar i oprema. Dobro pregledajte sobe, sobni inventar i opremu. Ukoliko nešto nedostaje ili postoji primjedba, isto se obavezno upisuje na Potvrdu.
  7. S ciljem prevencije zaraze i širenja koronavirusa Studentski centar Rijeka donio je odluku o zabrani ulaska osoba koje nisu korisnici smještaja u objekte smještaja Studentskog centra Rijeka, odnosno posjete svim korisnicima smještaja su zabranjene. Molimo vas da budete odgovorni i da poštujete navedenu zabranu. Ista jednako vrijedi i za period useljenja što znači da Vaši roditelji, prijatelji, poznanici itd. ne smiju ulaziti u objekt smještaja kako bi pomogli nositi stvari i dr. U slučaju nepoštivanja mjere korisnik smještaja odgovara disciplinski, a moguć je i gubitak prava na smještaj.
  8. Molimo korisnike smještaja da pročitaju Pravilnik o kućnom redu i disciplinskoj odgovornosti korisnika smještaja u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka koji će im biti dostavljen u poruci elektroničke pošte.
  9. Molimo studente da detaljno pročitaju OPĆE MJERE U CILJU SPRJEČAVANJA ŠIRENJA INFEKCIJE KORONAVIRUSOM (COVID-19) U OBJEKTIMA I PROSTORIMA STUDENTSKOG CENTRA RIJEKA. Napominje se da Studentski centar Rijeka neće tolerirati ponašanje koje je u suprotnosti s propisanim preventivnim mjerama zaštite od koronavirusa, a osobe koje ne poštuju mjere neće moći koristiti usluge Studentskog centra Rijeka.
  10. Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju. Samoizolacija je mjera prevencije od koronavirusa, a koju epidemiolog propisuje osobama koje su se vratile iz područja zahvaćenih koronavirusom ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.
Raspisane su i konkretne upute za useljenje u Studentsko naselje Trsat i Ivan Goran Kovačić u kojima se nalaze i datumi useljenja. Šifre studenata možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY