LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Stožer: Novi rekord u broju novooboljelih, mlade se poziva da ne idu među starije

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je održao konferenciju za medije na kojoj je obavijestio o 265 novih slučajeva zaraze.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je održao konferenciju za medije na kojoj je obavijestio o 265 novih slučajeva zaraze.

Na konferenciji za medije održanoj 21. kolovoza iznesene su najnovije informacije o koronavirusu. U protekla 24 sata zabilježeno je 265 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1842, a među njima je 135 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. 
 
Najveći broj novooboljelih dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije, njih oko 100, a zatim slijedi Grad Zagreb s 53 slučaja.
 
U samoizolaciji je trenutno oko 6440 osoba, a do danas je ukupno testirana 146 168 osoba, od toga 1647 u posljednja 24 sata. 
– Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjera i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro. No, ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane što nije dobro. – rekao je Capak.
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE