LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba mlade umjetnice

Mladi izlažu: Iva Martinović suprotstavlja osjećaje slobode i straha

Izložba se otvara danas u 19 sati.

Izložba se otvara danas u 19 sati.

U utorak, 16. studenog, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu.

Akademska slikarica Iva Martinović predstavlja se serijom slika Interijer u kojima suprotstavlja osjećaje udobnosti i nelagode te slobode i straha. Povodom otvorenja održat će se i prigodni glazbeni performans.

- Umjesto da na platna dodaje slojeve boje i tonova, autorica kemijskim putem izbjeljuje crnu boju tkanina. Upravo u kontrastu između očekivanog ugodnog životnog prostora i prikazanog hladnog i sablasnog autorica pronalazi prostor za prenošenje svoje poruke. Želi potaknuti promatrače na promišljanje o blokadama i granicama koje si postavljaju te preispitati koliko strah od promjene i izlaska iz okvira pruža lažni osjećaj sigurnosti, koliko nas sputava u razvoju i ispunjenju našeg potpunog životnog potencijala. Bojimo li se života? - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

U Klubu Zona počinje i niz jednodnevnih kreativnih radionica srijedom i petkom, nastavljaju se subotnje Večeri modernih društvenih igara, svake dvije subote i Šahovska popodneva, a ponedjeljkom Književne čajanke. Od studenog će se četvrtim četvrtkom u mjesecu održavati i Kave sa Savjetom mladih, a prva je tema plan rada ovog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća.

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta preko prijavnice na klubzona.net gdje je dostupno i više informacija.
FOTO: UNSPLASH