LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povećanje financiranja

Sveučilištu i HNK u Mostaru 6 milijuna kuna iz proračuna

Premijer Plenković opisao je financiranje kao stalnu kontinuiranu poruku te vjeruje da će Hrvati u drugim državama biti zadovoljni.

Premijer Plenković opisao je financiranje kao stalnu kontinuiranu poruku te vjeruje da će Hrvati u drugim državama biti zadovoljni.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković konstatirao je da je proračun Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH povećan gotovo 100 posto u odnosu na ovu godinu, prenosi Tportal.

Republika Hrvatska podupire tamošnje Sveučilište i Hrvatsko narodno kazalište još od 2017. godine.

― Zdravstvo, kultura, obrazovanje ― stalna kontinuirana poruka. Vjerujem da će Hrvati u BiH, kao i Hrvati u svim susjednim državama gdje žive kao manjine, ali i diljem svijeta, biti zadovoljni kad vide da smo predložili skoro 100 postotno povećanje proračuna za Ured za Hrvate izvan Hrvatske za iduću godinu, a kako bismo podržali brojne projekte i programe koji se putem Središnjeg državnog urede inače financiraju ― istaknuo je premijer Plenković na sjednici.

Tako će porezni obveznici unutar Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske iduće godine umjesto ovogodišnjih 81 milijun kuna izdvojiti više od 150 milijuna kuna.
FOTO: PIXABAY