LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

ZET uvodi novi sustav informiranja putnika

Novitet je predstavljen u sklopu projekta modernizacije i nadogradnje sustava za nadzor i upravljanje prometom.

Novitet je predstavljen u sklopu projekta modernizacije i nadogradnje sustava za nadzor i upravljanje prometom.

U tijeku je uvođenje novog sustava informiranja putnika u ZET-u. Putem informativnih zaslona putnicima će se pružati informacije o stajalištima i vremenu putovanja, ali i brojne druge korisne informacije, donosi HRT

Sustav informiranja putnika putem novih informativnih zaslona dodatni je iskorak ZET-a koji se provodi u sklopu projekta modernizacije i nadogradnje sustava za nadzor i upravljanje prometom.

– Putem novih suvremenih zaslona koji će se nalaziti unutar vozila putnicima će se moći pružiti daleko više informacija nego što je to bilo moguće na trenutnim zaslonima zbog njihovih tehničkih ograničenja. Na taj način moći će se prikazati grafički prikaz trenutne pozicije vozila na trasi, prikaz nadolazećih stajališta i odredišta kao i vremena putovanja do sljedećih stajališta. – rekao je Domagoj Zeba, voditelj Službe za odnose s javnošću ZET-a.

Uz prometne informacije na zaslonima će se uskoro naći i informacije za turiste, najave događanja u gradu kao i razne druge servisne informacije.

– Također, novi će sustav imati mogućnost objavljivanja dodatnih informacija od interesa za putnike za putnike poput izmjena u prometu zbog radova na primjer ili nekakvih događanja u gradu. Također, ono još bitnije o aktualnom stanju u prometu uslijed izvanrednih situacija poput kvarova i nesreća. – dodao je Zeba.

Iako je u uporabi tek nekoliko dana, putnici su primijetili novitet u javnom prijevozu. Trenutačno se uređaj testira u jednom tramvaju, a iz ZET-a poručuju kako očekuju da će novi sustav biti implementiran u 50-ak vozila do kraja godine.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR