LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mlada književnica

Srednjoškolka iz Jastrebarskog napisala roman na engleskom, „Love Under Masks”

U dobi od samo sedamnaest godina napisala je prvi roman na engleskom te, iako ne zna čime će se baviti u životu, ne sumnjamo da je pred njom svijetla budućnost.

U dobi od samo sedamnaest godina napisala je prvi roman na engleskom te, iako ne zna čime će se baviti u životu, ne sumnjamo da je pred njom svijetla budućnost.

Ela Mahečić, sedamnaestogodišnjakinja iz Jastrebarskog, početkom pandemije odlučila je izraziti svoje osjećaje pomoću književnosti, prenosi HRT

Tako je napisala roman Love Under Masks ― i to na engleskom jeziku. Glavni je lik djevojka Elizabeth koja traži svoj put kroz razne prepreke u doba pandemije te tako nalazi samu sebe, spoznaje ljubav i kompleksnost međuljudskih odnosa.

Ela kaže kako su njena obitelj, prijatelji i profesori bili impresionirani činjenicom da je tako mlada napisala roman te da je tiskan u sto primjeraka.

― Jedna cura u školi me odmah pitala mogu li joj posuditi knjigu da je pročita. Uglavnom su svi bili jako iznenađeni i sretni što sam napisala knjigu i svi bi je htjeli pročitati. I profesori su bili iznenađeni i na svakom satu su me ispitivali o knjizi. ― izjavila je Ela za HRT.

Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić također nije skrivala oduševljenje

― Zahvaljujemo i ovim putem mami Andreji Mahečić koja je prepoznala Društvo naša djeca kao vrijednu i kvalitetnu udrugu te se obratila upravo nama i rekla: „Moja kći je napisala roman, i to ne roman, nego roman na engleskom jeziku.” I veliko hvala Eli Mahečić što je taj roman ugledao svjetlo dana u nakladništvu Društva naša djeca Jastrebarsko jer to je i nama i njoj vjetar u leđa. ― ponosno je rekla predsjednica Društva.

U slobodno vrijeme Ela vježba da bi se održala u formi, piše te voli engleski jezik. Još ne zna čime će se baviti u životu, ali kaže da je svaki dan prilika da se trudimo i budemo bolje osobe.
FOTO: SCREENSHOT/HRT