LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U organizaciji Ženske sobe u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima

Organizira se edukacija o volontiranju u organizacijama civilnog društva za volontere i volonterke

Rok za prijave na edukaciju je 7. studenog 2021. godine, a sudionici/ce će po izvršenim obvezama dobiti potvrdu o završenoj edukaciji te volonterskom angažmanu.

Rok za prijave na edukaciju je 7. studenog 2021. godine, a sudionici/ce će po izvršenim obvezama dobiti potvrdu o završenoj edukaciji te volonterskom angažmanu.

Dvodnevna edukacija Aktivno građanstvo i volontiranje u organizacijama civilnoga društva koju organizira Ženska soba u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima održat će se 15. i 16. studenog 2021. godine od 10 do16 sati u hotelu Sheraton (Zagreb). 

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno. Svim sudionicima/cama edukacije osigurani su putni troškovi (osobni automobil ili javni prijevoz), radni materijali, osvježenje i ručak oba dana.

Na edukaciji će se obrađivati sljedeće teme: rad organizacija članica i same Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, sustav podrške žrtvama i svjedocima/kinjama u Republici Hrvatskoj, aktivno građanstvo, uloga organizacija civilnoga društva i volontera/ki u postizanju pozitivnih društvenih promjena.

Edukaciju će voditi stručnjakinje i stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom rada s volonterima/kama u organizacijama civilnoga društva: Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur, voditeljica pravnog tima Ženske sobe, Kristina Mihaljević, mag. paed. soc, voditeljica preventivnog programa Ženske sobe, Miren Špek, dipl. iur, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, i Maja Štahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Obveze sudionika/ca edukacije su sljedeće: 
  • sudjelovanje na oba dana edukacije
  • po završetku edukacije ostvariti minimalno 10 volonterskih sati u organizacijama civilnog društva, članicama Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela (do kraja veljače 2021. godine)
  • u suradnji s organizacijama članicama Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela organizirati javnu akciju s ciljem promocije Mreže (do kraja ožujka 2021. godine).
Sudionici/ce će po izvršenim obvezama dobiti potvrdu o završenoj edukaciji te volonterskom angažmanu. Rok za prijave na edukaciju je 7. studeni 2021. godine

– Molimo sve zainteresirane da do isteka roka pošalju svoju prijavu na e-mail Ženske sobe (zenska.soba@zenskasoba.hr). U prijavi je potrebno istaknuti ime i prezime, e-mail, kao i organizaciju, odnosno županiju u kojoj biste htjeli volontirati (vidjeti popis organizacija na poveznici). – poručuju organizatori. 

FOTO: UNSPLASH