LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni klub

Danas se održava „Štivo uživo”: o književnosti će razgovarati Nora Verde, Dino Pešut, Lu Jakelić i Kristijan Novak

Nora Verde će s kantautoricom Lu Jakelić govoriti o Pešutovu romanu „Tatin sin”, dok će u 19 sati o njenom romanu „Moja dota” s Kristijanom Novakom razgovarati Dino Pešut.

Nora Verde će s kantautoricom Lu Jakelić govoriti o Pešutovu romanu „Tatin sin”, dok će u 19 sati o njenom romanu „Moja dota” s Kristijanom Novakom razgovarati Dino Pešut.

Štivo uživo svojevrsni je book club u kojem javne ličnosti zajedno sa suvremenim hrvatskim književnicama i književnicima razgovaraju o njihovim najnovijim naslovima. Urednica i moderatorica programa Štiva uživo, pjesnikinja Monika Herceg, izabrala je četiri suvremena hrvatska književnika čija će izdanja biti predstavljena unutar ciklusa.

O književnim suvremenim naslovima razgovarat će po jedan književnik iz ciklusa koji neće predstavljati svoj rad, već govoriti o radu nekog od drugih autora iz ciklusa te jedna javna ličnost koja će u raspravi sudjelovati svojim specifičnim i autentičnim neprofesionalnim iskustvom čitanja.

Nakon Ćilić i Savičević Ivančević prošloga tjedna, ove subote, 9. listopada u MM centru s početkom u 17:00 o književnosti će razgovarati Nora Verde, Dino Pešut, Lu Jakelić i Kristijan Novak.

Nora Verde će s kantautoricom Lu Jakelić govoriti o Pešutovu romanu Tatin sin, dok će u 19 sati o njenom romanu Moja dota s Kristijanom Novakom razgovarati Dino Pešut. Oko 18 sati, u pauzi će nastupiti mladi kantautor Ivan Grobenski.

Uz Moniku Herceg, autori koncepta tribina su producentica Tajana Bakota te kazališni redatelj i radijski autor Hrvoje Korbar.

– Kad se govori o čitateljskim navikama u Hrvatskoj, uglavnom se kulturpesimistički govori o katastrofalnim brojkama i generalnom padu interesa za književnost. Cilj ove tribine između ostalog bio je i promijeniti tu perspektivu, dovesti u fokus one ljude koji čitaju, gotovo calvinovski – učiniti čitatelja našim protagonistom. Zbog toga smo odlučili i da književnice i književnici neće govoriti o svojim djelima, već o djelima svojih kolega – rekao je Korbar.

Cjelokupni program koji se održava uživo bit će zvučno snimljen, a potom će biti dostupan na mrežnoj platformi Shoom u obliku podcasta. Shoom je platforma za produkciju i plasman radiodramskog, dokumentarnog i drugog zvučnog sadržaja, a koji Izvan fokusa d.o.o. pokreće početkom 2022. godine.
FOTO: PIXABAY