LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poticanje kreative

Donacijski program U fokusu raspisao stipendiju za mlade umjetnike

Stipendija iznosi ukupno 12 tisuća kuna, a umjetnici se mogu prijaviti kreativnim radovima.

Stipendija iznosi ukupno 12 tisuća kuna, a umjetnici se mogu prijaviti kreativnim radovima.

Izvan fokusa d.o.o. bavi se produkcijom televizijskih, filmskih i video sadržaja te organizacijom događanja, festivala i drugim bliskim marketinškim aktivnostima.

Kao dio društveno odgovornog djelovanja i poticanja mladih umjetnika, razvili su program U fokusu koji uključuje stipendijski natječaj Džeparac, edukativni program okupljanja mladih umjetnika u svrhu razmjene dobre prakse Henganje i natječaj za potporu studentskih autorskih i umjetničkih projekata Filmske kovanice. 

Stipendija iznosi 1000 kuna mjesečno tijekom 12 mjeseci, dakle ukupno 12 000 kuna. Za prijavu je potrebno predati potvrdu o redovnom studiranju na umjetničkoj akademiji ili fakultetu, motivacijsko pismo, izjavu o primanju drugih stipendija te kreativni projekt, odnosno rad po osobnom izboru.

U kreativnom projektu ili radu student(ica) treba predstaviti vlastiti umjetnički izričaj, estetiku i kreativnost. Ako je djelo glazbeno ili audiovizualno, ne smije trajati duže od 5 minuta, navode u natječaju. Djela treba poslati na info@izvanfokusa.hr do 10. listopada 2021. u ponoć s naslovom Prijava za džeparac.
FOTO: BORIS ABRAMOVIĆ