LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnološki sajam

Hrvatski inovatori ostvarili odlične rezultate na međunarodnom sajmu ISIF 2021. u Istanbulu

Hrvatski su inovatori osvojili i medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.

Hrvatski su inovatori osvojili i medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.

U razdoblju od 21. do 26. rujna 2021. u Turskoj, u Istanbulu, odvijao se najveći sajam svemirske industrije, zrakoplovne industrije i tehnologije na svijetu – TEKNOFEST 2021. – na kojem je prisustvovalo gotovo 2 milijuna posjetitelja.

U sklopu TEKNOFEST-a održao se i 6. međunarodni sajam inovacija ISIF 2021, gdje su hrvatski inovatori u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske ostvarili odlične rezultate.

Zlatnom medaljom nagrađena je inovacija tvrtke I.ikaro d. o. o. (Ervin Matić): „Uređaj za održavanje branika na autocestama”.

Srebrnom medaljom nagrađene su inovacije ROTO-KRUNE d. o. o. (Roman Krunić) „Roto-rašpa – univerzalni alat za rotacione kutne brusilice”, I.ikaora d. o. o. (Ervin Matić) „Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina”, JEL-TOMA d. o. o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) „Razbijač valova”, KRISTALNE IDEJE d. o. o. (Inga Kovačić Sindik) „Pročišćivač zraka ECO” i inovacija „Sapun od limunske trave” (Božo Grginović i Iva Pavić Grginović).

Brončanom medaljom nagrađene su inovacije Jasmina Nožinovića „Dobivanje električne energije za pogon automobila i broda uz energiju dobivenu pomoću sile zraka i mora”, Udruge Dalmatinskih inovatora Tesla (Jadran i Ivica Pivačić) „Sprava za dodirivanje površina” i JEL-TOMA d. o. o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) „Solarni-električni bicikl sa hladnjakom”.

Posebnu nagradu za najbolju međunarodnu inovaciju osvojila je tvrtka JEL-TOM d. o. o. (Franjo i Tomislav Pokrajčić) za inovaciju „Box barijera za zaštitu od poplave koja se puni vodom”.

Osim odličnih rezultata na Sajmu je dogovorena buduća suradnja Udruge inovatora Hrvatske s Tehnoparkom Istanbul te Sveučilištem Quatar, koje će se ujedno i predstaviti na nadolazećem međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2021. u Zagrebu.

FOTO: PIXABAY