LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Evo uz koje će mjere od danas raditi zatvoreni dijelovi kafića

Ako se danas mislite konačno zaputiti u kafiće i ostale ugostiteljske objekte, proučite mjere koje je pripremio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ako se danas mislite konačno zaputiti u kafiće i ostale ugostiteljske objekte, proučite mjere koje je pripremio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je mjere za rad zatvorenih dijelova ugostiteljskih objekata koji je dozvoljen od danas, 1. rujna. 

Ugostiteljski objekti morat će za svakog gosta osigurati 4 metra kvadratna prostora, a maksimalni broj posjetitelja mora biti jasno istaknut na ulazu. Potrebno je, naravno, i osigurati razmak od 1,5 metra između stolova i gostiju. 

Uz već poznato dezinfekcijsko sredstvo koje mora biti osigurano u svim objektima, novost je da se zabranjuje usluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima, a na stolovima se ne ostavljaju posudice za sol/papar/ulje/ocat/druge začine već se donose nove, prethodno oprane ili dezinficirane posudice za svaku skupinu novih gostiju.

Gosti će morati nositi maske pri ulazu i izlazu te pri odlasku u toalet, dok će ih zaposlenici morati imati cijelo vrijeme. Osim navedenoga, moraju se dezinficirati i prozračivati prostori, a klimatizacijski uređaji i uređaji za grijanje i ventilaciju nije preporučljiva, već je preporuka prozračivati prostor otvaranjem prozora. 

Detaljnije informacije dostupne su na web-stranici HZJZ-a.
FOTO: PIXABAY