LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Patrijarh Porfirije stipendira desetero studenata iz Hrvatske

Patrijarh Porfirije donirao je iznos dovoljan za stipendiranje desetero učenika iz svih dijelova Hrvatske u idućoj akademskoj godini.

Patrijarh Porfirije donirao je iznos dovoljan za stipendiranje desetero učenika iz svih dijelova Hrvatske u idućoj akademskoj godini.

Srpsko privredno društvo Privrednik iz Zagreba priopćilo je da je u protekloj školskoj i akademskoj godini stipendiralo 80 učenika i studenata iz svih dijelova Hrvatske, i to uglavnom iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva. Tako su i ove godine osigurali stipendije u godišnjem iznosu od 5000 kuna za učenika te 10 000 kuna za studenta.

Uz neke već poznate osobe koje su se uključile u javnu kampanju Oslonac mladima (Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bogdan, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Ida Prester i Nikola Pejaković), mogu pomoći i svi ostali, a osobnom donacijom to je već učinio patrijarh Porfirije.
– U ovoj akademskoj godini Njegova Svetost će putem Privrednikova fonda Vladimir Matijević školovati čak desetero odličnih studenata s različitih fakulteta i iz različitih krajeva Hrvatske. On je i za vrijeme svojeg službovanja u Zagrebu, kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, uvijek podržavao i pomagao naš rad i naše stipendiste, a to, evo, nastavlja i s najvišeg trona u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Znajući da time ne samo da pomaže brojne mlade ljude i njihove obitelji, već daje i primjer mnogima širom svijeta da je darivanje blagoslov koji se višestruko vraća pojedincu i zajednici. – navode iz Privrednika.
Privrednik je društvo koje je osnovano 1897. godine u Zagrebu te je prvenstveno bio vezan uz rad Crkve, no okrenuli su se i pomaganju mladima pri školovanju, dajući im podršku i priliku da sačuvaju i svoj kulturni i nacionalni identitet i budu na korist i ponos svojeg naroda i svoje zemlje, kako pišu iz društva.
FOTO: UNSPLASH