LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave su u tijeku

FOI, FFZG i CARNET pokrenuli novi poslijediplomski studij o e-učenju

Studij je namijenjen nastavnicima, profesionalcima koji se bave obrazovanjem i e-učenjem i svima ostalima koji se žele baviti e-učenjem.

Studij je namijenjen nastavnicima, profesionalcima koji se bave obrazovanjem i e-učenjem i svima ostalima koji se žele baviti e-učenjem.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) objavio je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij E-učenje u obrazovanju i poslovanju koji provodi u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET. 

Pokretanje ovog studija, kako navode iz CARNET-a, ostvarenje je dugogodišnjih nastojanja da se obrazovanje o e-učenju podigne na sveučilišnu razinu. Nastavni program studija obuhvaća devet obaveznih i tri izborna predmeta u tri semestra. Obavezni predmeti uključuju teme poput Elektroničkog obrazovnog okruženja, Pedagogije u e-učenju, Multimedije u e-učenju, Strategije i upravljanja e-učenjem i slično.

Kroz izborne ponuđene su teme vezane uz poslovne potrebe pa će ih polaznici moći birati na temelju svojih poslovnih, ali i osobnih interesa. Neki od ponuđenih izbornih predmeta su: E-učenje i korporacijski trening, Upravljanje projektima u e-učenju, Tehnologije za razvoj, prepoznavanje i akreditaciju kompetencija te Digitalni repozitoriji.

Studij je namijenjen nastavnicima na fakultetima te u srednjim i osnovnim školama; voditeljima, administratorima i koordinatorima školskih i fakultetskih sustava (centara) za podršku e-učenju; profesionalcima koji se bave cjeloživotnim obrazovanjem, korporativnim treningom uz pomoć IT-a ili drugim oblicima obrazovanja i usavršavanja; zaposlenicima državne i lokalne uprave koji se bave upravljanjem obrazovanjem, razvojem kadrova i internom edukacijom; voditeljima i edukatorima u internoj i eksternoj edukaciji u poslovnim organizacijama te ostalim stručnim osobama koje se žele baviti e-učenjem.

Prijave za studij zaprimaju se do 31. listopada 2021. godine, a više informacija dostupno je na stranici CARNET-a, u informativnom letku te u izvedbenom planu studija
FOTO: PIXABAY