LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posebne mjere zbog koronavirusa

Sutra se održava prijemni za Medicinski fakultet, ali ne i za one COVID-pozitivne!

Studenti koji žele upisati zagrebački Medicinski fakultet sutra polažu prijemni ispit, na kojemu će morati skupiti 55% od ukupnog broja bodova.

Studenti koji žele upisati zagrebački Medicinski fakultet sutra polažu prijemni ispit, na kojemu će morati skupiti 55% od ukupnog broja bodova.

Sutra je važan dan za sve one koji žele postati budući liječnici jer se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održava prijemni ispit.

Informacije o lokaciji pisanja prijemnog ispita pristupnicima su dostupne na stranici Postani student, no posebno su važne obavijesti za studente u samoizolaciji i za one pozitivne na koronavirus.

Za prijemni ispit vrijede mjere kao i za polaganje državne mature, pojašnjavaju s MEF-a, pa će tako oni kojima je izrečena mjera samoizolacije biti omogućeno pisanje prijemnog ispita uz posebne epidemiološke mjere, dok pristupnici koji su pozitivni na koronavirus neće moći pristupiti prijemnom.

Studenti koji pristupe prijemnom moraju zadovoljiti prag od minimalnih 55% od ukupnog broja bodova iz područja biologije, fizike i kemije, odnosno 40% iz svakog predmeta zasebno. Osim toga potrebno je položiti državnu maturu iz A razine obaveznih predmeta, no s obzirom na sve uvjete, nije potrebno pisati izborne predmete na maturi.
FOTO: MEDICINSKI FAKULTET U ZAGREBU