LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Više od 130 sudionika

Održan 11. MoodleMoot: Na sustavu preko 27 000 e-kolegija i više od 94 000 studenata

– U ovoj akademskoj godini (2020/2021) na sustavu se nalazi preko 27 000 e-kolegija koje održava preko 9000 nastavnika za više od 94 000 studenata. – ističu organizatori.

– U ovoj akademskoj godini (2020/2021) na sustavu se nalazi preko 27 000 e-kolegija koje održava preko 9000 nastavnika za više od 94 000 studenata. – ističu organizatori.

Nedavno je održan 11. MoodleMoot Hrvatska koji je okupio moodlere, odnosno one koji se bave sustavom za e-učenje Moodle ili su zainteresirani za njega, a koji je organizirao Centar za e-učenje Srca. 

Cilj je događanja razmjena iskustva, suradnja i stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu, navode organizatori. 
– U Hrvatskoj je sustav Moodle najviše zastupljen, bilo da se radi o velikim sustavima za e-učenje kao što je Merlin na kojem se nalaze e-kolegiji visokoškolskih ustanova koji održava Srce ili CARNET-ov Loomen koji koriste škole, bilo da su to pojedinačne instalacije na obrazovnim ustanovama.
Provjere znanja bile su glavna tema velikog broja predavanja, no osim toga davali su se primjeri dobre prakse, ali i savjeti koje su nastavnici nesebično dijelili. Svi prisutni bii su složni oko toga da je pojedine elemente online nastave dobro implementirati i zadržati u budućnosti neovisno o tome koliko je stresan bio prelazak na nastavu na daljinu, a to se prvenstveno odnosi na model obrnute učionice i videozapise.

Predavanje različitih tema držalo je troje predavača koje je pozorno pratilo više od 130 sudionika iz Hrvatske i regije (Slovenije, Srbije i Makedonije) koji su tijekom dana prezentirali i raspravljali o sustavu Moodle i njegovim mogućnostima, kao i načinima primjene u nastavi. 
– Srce već godinama osigurava nastavnicima tehnologije i alate za e-učenje te im pruža sustavnu podršku pri njihovoj integraciji u obrazovni proces. Srce sustav za e-učenje Merlin najveći je i najmoderniji sustav za e-učenje za visokoškolske ustanove u Hrvatskoj. Bazira se na sustavu Moodle koji je Centar za e-učenje Srca doradio i prilagodio potrebama korisnika. U ovoj akademskoj godini (2020/2021) na sustavu se nalazi preko 27 000 e-kolegija koje održava preko 9000 nastavnika za više od 94 000 studenata. – ističu organizatori.
MoodleMoot je jedna u nizu aktivnosti Srca kojom se želi prije svega nastavnicima te svima onima koji izgrađuju svoje sustave za e-učenje na sustavu Moodle približiti nove tehnologije te osigurati platformu za raspravu i razmjenu ideja, zaključuju u priopćenju.
FOTO: PIXABAY