LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret YouthSpeak Forumu

Iskusni programer, znanstvenik i poduzetnik vodi radionicu umjetne inteligencije za početnike

Davor Runje održat će drugu od dvije radionice koje AIESEC Hrvatska organizira kao uvod u ovogodišnji YouthSpeak Forum.

Davor Runje održat će drugu od dvije radionice koje AIESEC Hrvatska organizira kao uvod u ovogodišnji YouthSpeak Forum.

Kao svojevrsni uvod u YouthSpeak Forum u organizaciji AIESEC-a Hrvatska, nakon radionice Kako od ideje do startupa, slijedi radionica naziva Umjetna inteligencija za početnike. Zakazana je za 28. svibnja u 17:00.

Radionicu vodi Davor Runje, iskusni programer, znanstvenik i poduzetnik. Održat će je u obliku livea na Facebook stranici AIESEC Croatia

– Predavač je jedan od osnivača Zasti.ai, globalno prisutnog startupa koji gradi vlastita rješenja iz područja umjetne inteligencije u raznim industrijama. Jedan je i od osnivača globalno vodeće tvrtke za tehnologiju digitalnih audiodekodera PlayMedia Systems Inc., a kao doktorand surađivao je s Deanom Rosenzwigom i Yurijem Gurevichem iz Microsoft Researcha. Osmislio je i implementirao prototip i transferirao tehnologiju u produktnu grupu u Microsoftu. Dobitnik je SSCLI i Phoenix nagrade Microsoft Researcha, gdje je njegov projekt proglašen jednim od 16 najboljih iz cijelog svijeta u 2005. godini. Autor je 15 članaka iz teorijskog računarstva i jednog patenta u SAD-u. Danas djeluje kao predsjednik Cisex boarda i kao predavač na Algebri. – navode organizatori.

Youth Speak Forum konferencija održat će se pak 1. lipnja s početkom u 10:00 te će se također moći pratiti na Facebook stranici AIESEC Croatia. Organizira je, podsjetimo, ova najveća svjetska organizacija mladih s ciljem okupljanja mladih ljudi te njihova sudjelovanja na brojnim edukacijama s područja UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja. 

– Ove godine, u kontekstu sve intenzivnijeg tehnološkog razvoja i zamaha četvrte industrijske revolucije, naglasak je na devetom cilju održivog razvoja – industrija, inovacije i infrastruktura. Ideja je kroz koncept Inspire, Engage, Act mladima pružiti priliku stjecanja praktičnih znanja i ohrabriti ih u aktivnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Kroz 2 panela mladima će stručnjaci iz polja umjetne inteligencije približiti teme poduzetništva, inovacija, razvoja i mogućnosti umjetne inteligencije te njezinu implementaciju u poslovnom svijetu. – kažu iz organizacije.

Panelisti prvog panela su Ivana Balažević, Nina Šesto, Mislav Malenica i Marin Bek, a drugog Gordan Kreković, Ivana Mandušić Hrupački, Josip Kelava i Hajdi Ćenan.
FOTO: PIXABAY