LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plesni performans

Ulaz na „Zapetljane fraze” u &TD-u besplatan!

– Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. – poručuje redateljica Alma Söderberg.

– Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. – poručuje redateljica Alma Söderberg.

Plesni performans Entangled Phrases (Zapetljane fraze) u režiji koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg te izvedbi nje, Anje Müller i Angele Peris Alcantud održat će se 26. studenog od 20:00 u Velikoj dvorani Teatra &TD. Valja napomenuti da je predstava dio projekta apap – Performing Europe 2020 te da je ulaz besplatan.

– U predstavi Entangled Phrases (Zapetljane fraze) prakticiramo slušanje pokreta. Koristimo svoje glasove kako bismo učinili pokret zvučnim i puštamo da zvuk utječe na pokret. Zapetljanost zvuka i pokreta kao i zapetljanost nas triju stvara bogatu i kompleksnu tapiseriju. S pomoću vizualnog i zvučnog međusobno se uvezujemo posvećenošću i privrženošću. Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. Poliritmija i polifonija dobrodošle su kao izazov dubini iskustva i razumijevanja. – pojasnila je redateljica.

Alma Söderberg koreografkinja je i izvođačica koja radi s glazbom i plesom.

– Koristi svoj glas i tijelo kako bi svirala prostor kao da je instrument. Njezino trajno istraživanje bavi se time kako slušamo dok gledamo; promatra odnos uha i oka. Utemeljila je svoju praksu nizom soloizvedbi u kojima je razvila idioritmički način stvaranja. U trenutna dva glazbena projekta wowawiwa i John the Houseband radila je s umjetnicima Anjom Müller, Dennisom Deterom, Hendrikom Willekensom, Rogerom Salom Reynerom i Melkorkom Sigridur Magnusdottir. Trenutno se upušta u niz grupnih izvedbi, koje započinju Zapetljanim frazama. Ova izvedba prva je u koju poziva druge izvođačice da joj se pridruže u praksi koju je razvijala tijekom stvaranja svojih soloizvedbi. U svim svojim radovima blisko surađuje s glazbenim umjetnikom Hendrikom Willekensom. – poručuju iz Teatra &TD.

FOTO: PIXABAY