LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub studenata povijesti

HKS-ovi studenti povijesti na poseban način obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Od četvrtka, 14. studenog, do ponedjeljka, 18. studenog, Klub studenata povijesti s HKS-a organizirao je niz događanja kojima je odao počast žrtvi Vukovara.

Od četvrtka, 14. studenog, do ponedjeljka, 18. studenog, Klub studenata povijesti s HKS-a organizirao je niz događanja kojima je odao počast žrtvi Vukovara.

Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilita okupljeni u Klubu studenata povijesti Homo volans na poseban su način obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tom su prigodom, naime, organizirali manifestaciju Zapamtite Vukovar i humanitarnu akciju Hrvatski studenti za djecu Vukovara.

U četvrtak, 14. studenoga 2019, u suradnji sa Slavonskom udrugom studenata i udrugom Spas organizirali su na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predavanje izv. prof. dr. sc. Ivice Miškulina koji je dao viđenje vukovarske žrtve iz akademskog kuta gledišta. U ime Rektora prisutne je pozdravila izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, a predavanju je prisustvovao i pročelnik Odjela za povijest izv. prof. dr. sc. Mario Kevo. Neposredno prije predavanja i sljedećeg dana prikupljali su sredstva za djecu iz Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara te tako pokazali svoje dobro srce u čemu su im se pridružili i članovi akademske zajednice s HKS-a.

U subotu, 16. studenog, unatoč vremenskim neprilikama održala se humanitarna akcija Hrvatski studenti za djecu Vukovara. Umjesto planiranog turnira odigrala se prijateljska utakmica između timova HKS-a i Slavonske udruge studenata. Zahvaljujući Hrvatskom katoličkom sveučilištu, njegovim prijateljima sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, kao i donatorima, prikupljena su financijska sredstva za plaćanje mliječnih obroka za 15-ak djece iz Osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru.

U nedjelju, 17. studenog, u kinu Forum sveučilišni kapelan Damir Stojić i sveučilišni kapelan s Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. dr. sc. Odilon Singbo slavili su svetu misu u znak sjećanja na branitelje i civile Grada Heroja. Njome je označen završetak manifestacije Zapamtite Vukovar. U svojoj je homiliji don Damir istaknuo da je Vukovar poput jeruzalemskoga hrama za kojega Krist kaže da će biti srušen i ponovno izgrađen. Ponovna izgradnja može se provesti samo utemeljena na ljubavi i praštanju naspram počinjenoj mržnji i zlu. Nakon svete mise svi okupljeni zapalili su svijeće pred bistom Stjepana Radića.

U ponedjeljak su članovi Kluba sudjelovali sa studentima i djelatnicima HKS-a u koloni sjećanja u Vukovaru

FOTO: HKS