LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Zagrebu

Počinju Dvorišta na sedam lokacija; ulaz je na sve slobodan

Dvorišta i ove godine nude puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku. Premda se ne radi o glazbenom festivalu, pružit će i niz glazbenih događaja.

Dvorišta i ove godine nude puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku. Premda se ne radi o glazbenom festivalu, pružit će i niz glazbenih događaja.

Šestu godinu zaredom održat će se Dvorišta, poznata zagrebačka manifestacija. Od petka, 12. srpnja, pa sve do nedjelje, 21. srpnja, planirana je na 7 lokacija, i to svakoga dana od 18:00 do 24:00.

A što sve posjetitelje očekuje?

Na prvome mjestu, dakako, zvijezde su ove manifestacije – prekrasna gornjogradska dvorišta, dobro poznata brojnim posjetiteljima i gostima: intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19, čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29. Tu je i dvorište koje će treću godinu zaredom izazvati posebnu pažnju posjetitelja – privatno dvorište u Radićevoj 54, ali i nezaobilazno, zabavno dvorište Palače Balbi u Demetrovoj 11.

Veliki prošlogodišnji hit među posjetiteljima jest dvorište i poseban prostor atrija Plemićkog konvikta, današnje Gimnazije Tituša Brezovačkog, u najkraćoj ulici Gornjega grada, na adresi Habdelićeva 1. Nalazi se odmah iznad Kamenitih vrata ili od Trga Katarine Zrinske pored Galerije Klovićevi dvori.

– A povodom šeste obljetnice s dvije lokacije selimo se u Narodni dom HAZU-a te svim ljubiteljima Dvorišta dajemo mogućnost da zavire iza dvije ograde Narodnog doma na adresi Opatička 18 i Dvoranski prečac 1. Tu se smjestila veličanstvena palača Narodnog doma HAZU-a s prekrasnim perivojem i neponovljivim pogledom na cjelokupni Zagreb. To je lokacija jedinstvene ljepote koju jednostavno morate vidjeti! – poručuju organizatori.

Manifestacija i ove godine nudi puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku. Premda se ne radi o glazbenom festivalu, Dvorišta donose niz glazbenih događaja.

– Zabavljat će vas mlada, šarmantna Karla Krmpotić, pop-pjevačica, poznata široj javnosti po nastupima u glazbenom showu The Voice, kao i Matej Mudrovčić Mudri, bivši odbojkaš, čiji vas akustični pop neće ostaviti ravnodušnima. Mladi i simpatični duo AcousticYes, vokal i gitara, oduševit će vas svojim talentom, a energična Ana Bustruc svojim akustičnim izborom domaćih i stranih hitova raspjevat će svaku publiku. Izvođače nećemo otkriti sve, dođite i uvjerite se u čaroliju koju nam pružaju Dvorišta. Svi prostori posebno su uređeni za zabavu i ugodno druženje, a sva dvorišta kroz opise na informativnim pločama, uređenje, ponudu, programe, cjelokupnu atmosferu pričaju svoje priče u skladu sa sloganom manifestacije Svako ima svoju priču... – dodaju iz organizacije.

Ulaz je u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije slobodan.

FOTO: FLICKR