LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
LJETO I ZDRAVLJE

2 super recepta za napitke koji će vas rashladiti

Donosimo vam ukusne i zdrave recepte za napitke koji će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima - sok od đumbira i viraminizirana voda.

Donosimo vam ukusne i zdrave recepte za napitke koji će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima - sok od đumbira i viraminizirana voda.

U vrućim ljetnim danima vrlo je važno piti mnogo tekućine. Ako vam je obična voda dosadila, donosimo vam recepte za dva napitka koje sami možete pripremiti, a koji će vas rashladiti i u kojima ćete sigurno uživati. 

Sok od đumbira

Iako je đumbir namirnica jačeg okusa, posjeduje svojstva koja reguliraju tjelesnu temperaturu, a uz mineralnu vodu i limetu, čini odličnu kombinaciju za hladni napitak.

Sastojci i priprema:

- 1 l mineralne vode
- svježi sok limete
- 30 g naribanog đumbira
- 1/3 šalice nasjeckane mente
- 1 žlica meda.

Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte. Ako vam komadići povrća smetaju, po želji napitak procijedite. Stavite ga u hladnjak na hlađenje.

Vitaminizirana voda

Sastojci i priprema:

- 2 šalice borovnica
- 2 oguljene i narezane naranče
- 1 šalica jagoda
- 1 oguljeni limun narezan na kriške
- 1 veliki krastavac narezan na kriške
- par listića bosiljka
- 3 litre vode.

Operite borovnice, ogulite naranče, limun i krastavce i sve ubacite u vrč s tri litre vode. Ostavite u frižideru minimalno dva sata i nakon toga uživajte u osvježavajućem napitku.

Citrusi će eliminirati toksine iz tijela, borovnica služi kao izvor antioksidansa, bosiljak će stabilizirati šećer u krvi, a krastavac vašem tijelu i licu dati osvježavajuće minerale.

Takozvane vitaminske vode sjajan su izvor tekućine tijekom vrelih ljetnih dana. Ako vam se slučajno ne sviđa ova kombinacija okusa, sastojke s kojima ćete obogatiti vodu slobodno kombinirajte po svojoj želji. Bosiljak možete zamijeniti mentom, limun limetom, a borovnice malinama ili kupinama.

FOTO: PIXABAY