LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Zvijezda filma „Bohemian Rhapsody” slavi rođendan

Mladi glumac Rami Malek ostat će zapamćen po utjelovljenju pjevača Freddieja Mercuryja u filmu „Bohemian Rhapsody”. No on iza sebe ima i mnoge druge uloge, poput one u seriji „Mr. Robot” ili filmu „Noć u muzeju”.

Mladi glumac Rami Malek ostat će zapamćen po utjelovljenju pjevača Freddieja Mercuryja u filmu „Bohemian Rhapsody”. No on iza sebe ima i mnoge druge uloge, poput one u seriji „Mr. Robot” ili filmu „Noć u muzeju”.

Rami Malek, glumac egipatskog i američkog porijekla, rođen je 12. svibnja 1981. godine Datum rođenja s njim dijeli i njegov brat blizanac, rođen četiri minute nakon njega. Nakon što je diplomirao, počeo je dobivati manje uloge, a među prvima bila je ona u seriji Rat u kući, gdje glumi najboljeg prijatelja jednog od glavnih likova. Godinu kasnije glumio je faraona u filmu Noć u muzeju te se pojavio u posljednjem nastavku Sumrak sage.

Njegov talent primijećen je tek kada je dobio glavnu ulogu u seriji Mr. Robot, koja mu je donijela i nagrade Zlatni globus te Emmy. Danas ga cijeli svijet povezuje s filmom iz 2018. godine Bohemian Rhapsody, u kojem je utjelovio pjevačku ikonu Freddieja Mercuryja. Film prati njegov život, kako je osnovana grupa Queen, s kakvim su se preprekama susretali te završava legendarnim Live Aid koncertom održanim u Londonu 1985. godine Rami je gotovo identično odglumio nastup, savladao je sve pokrete i mimiku frontmena Queena te se u potpunosti transformirao. Stoga nije čudno da je te godine ponovno osvojio Zlatni globus za najbolju izvedbu.

Kako bi Malek što uvjerljivije odigrao ulogu, trebali su mu napraviti lažne zube te potpuno drugačiji nos, no zanimljivo je kako su odlučili ostaviti Ramijevu plavu boju očiju, dok je Freddie u stvarnosti imao smeđe oči. Osim toga, u filmu je Freddie ostatku grupe priznao da je bolestan za vrijeme proba za Live Aid, a u stvarnosti je svoju dijagnozu saznao tek godinu nakon koncerta.

Kao jedna od važnijih uloga može se navesti ona u filmu Papillon, čija se radnja vrti oko bijega francuskog zatvorenika iz zatvora. U pripremi je i film The voyage of Doctor Dolittle, u kojem će mu se pridružiti zvijezde poput Roberta Downeya Jr. te Toma Hollanda, a od talentiranog Maleka može se očekivati još puno uspješnih filmova i serija u budućnosti. 

 

FOTO: FLICKR