LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Danas bi 42. rođendan slavila Ana Rukavina – žena koja je željela život

„Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život.” – rekla je Ana Rukavina, prerano preminula novinarka.

„Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život.” – rekla je Ana Rukavina, prerano preminula novinarka.

Na današnji dan, 28. ožujka 1977, u Zagrebu je rođena Ana Rukavina, diplomirana novinarka i dopisnica Vjesnika, kojoj se 2005. u život uplela leukemija. U dobi od 28 godina liječila se na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u Rebro te se počela oporavljati.

No u listopadu 2006. zloćudna bolest ponovno je pokucala na vrata. Iz svoga bolničkog kreveta Ana Rukavina tada je napisala pismo koje se velikom brzinom proširilo internetom i dirnulo hrvatsku javnost. Zatražila je pomoć za odlazak u Sjedinjene Američke Države, na kemoterapije koje su joj mogle spasiti život.

– Nemojte zamjeriti, nije mi lako. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život. Svjesna sam svih rizika koji me očekuju, spremna sam i na deblji kraj, nije me strah, samo se ne želim okrenuti i otići, a da nisam sigurna da sam učinila sve što sam mogla da se još neko vrijeme zadržim tu među vama.

Nažalost, mlada Zagrepčanka okončala je svoju bitku s bolesti 26. studenog 2006. kada je preminula, ali uspjela je osvijestiti javnost o nedostatku donora koštane srži. Nakon njezine smrti pod sloganom Želim život! osnovana je Zaklada Ana Rukavina, kojoj je misija sustavni rad na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te provođenje humanitarnih akcija.

Iako nas je prerano napustila, Ana Rukavina ostavila nam je snažnu poruku:

– Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar.

FOTO: WIKIPEDIA