LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Hrvatski studenti najesen bi trebali imati novi studentski dom

Potpuna izgradnja studentskog doma očekuje se pred akademsku godinu 2022/2023, no 80-ak studenata trebalo bi se useliti već ove jeseni.

Potpuna izgradnja studentskog doma očekuje se pred akademsku godinu 2022/2023, no 80-ak studenata trebalo bi se useliti već ove jeseni.

Josip Galinec iz tvrtke ISTO koja je radila na tri zagrebačka studentska doma potvrdio je da od proljeća kreću radovi na novom i modernom studentskom domu u Koprivnici vrijednom 20 milijuna kuna. 
– Epidemija korone zakočila je mnoge projekte pa je tako malo odužila i početak našeg. Ne bude li još nekakvih nepredviđenih okolnosti, mogu sa sigurnošću reći da ćemo studentski dom u Koprivnici početi graditi na proljeće. – rekao je Galinec za Podravski list.
Dom će biti smješten u koprivničkom kampusu, a zapravo je riječ o preuređenju zgrade od 1111 četvornih metara. U prvoj fazi imat će 80-ak kreveta, a u drugoj fazi bit će ih 160, no ta bi faza trebala biti završena tek u akademskoj godini 2022/2023.
– Privatni smještaj u stanovima u Koprivnici plaća se četveroznamenkastim ciframa, a i sve teže je pronaći kvalitetan koji bi odgovarao studentima. Cijena soba u koprivničkom domu sigurno neće biti veća od zagrebačkih. Cijena će biti troznamenkasta. – potvrdio je Galinec za Podravski list.
Do veljače 2022. godine dom mora biti kompletno završen, no već ove jeseni trebao bi smjestiti 80 studenata.
FOTO: PIXABAY