LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni projekt

Studentima iz Banovine idu sredstva prikupljena aukcijom radova splitskih umjetnika

25. i 26. veljače bit će otvorene licitacije za 22 rada s početnim cijenama od 5000 kuna. Prikupljena sredstva namijenjena su studentima s područja Banovine.

25. i 26. veljače bit će otvorene licitacije za 22 rada s početnim cijenama od 5000 kuna. Prikupljena sredstva namijenjena su studentima s područja Banovine.

U ponedjeljak, 15. veljače, u 12 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac otvara se humanitarna izložba pod nazivom Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu. Desetak dana kasnije, točnije 25. i 26. veljače, odvijat će se online aukcija svih izloženih radova – slika i skulptura.

Online aukcija bit će postavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu, a licitacija će biti moguća 24 sata, od 25. do 26. veljače, što je ujedno i posljednji dan izložbe u Sveučilišnoj galeriji. Prikupljena sredstva otići će studentima i njihovim obiteljima pogođenim razornim potresom na području Sisačko-moslavačke županije i okolice.

Postav izložbe sadrži ukupno dvadeset i dva rada istaknutih imena splitske akademske likovne scene – svoja djela donirali su: Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Željko Bubalo, Ljubica Buble Dragojević, Mladen Čulić, Edvin Dragičević, Nikola Džaja, Kažimir Hraste, Stjepan Ivanišević, Ivan Listeš, Petar  Jakelić, Robert Jozić, Kuzma Kovačić, Helena Mardešić Sikora, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Dražen Pejković, Hrvoje Marko Peruzović, Velebit Restović, Dijana Iva Sesartić, Vjekoslav Stipica, Vice Tomasović.

Svi će radovi imati početnu cijenu od 5000 kuna, no o točnom terminu, kao i detaljima kako licitirati, Sveučilište će naknadno obavijestiti javnost u idućim danima. 
– Važnost izložbe, kako i dolikuje umjetnosti, nije samo u kreativnom prilogu splitskih autora, redom eminentnih imena naše likovne scene, već i u njezinom moralno-etičkom karakteru. Donacijom svog rada istakli su esencijalnu  ulogu umjetnosti. Kupci radova, uz umjetnički rad, dobit će priliku iskazati solidarnost i pružiti potporu studentima i studenticama koji dolaze iz područja Sisačko-moslavačke županije zahvaćenih potresom  – navode sa Sveučilišta.
FOTO: PIXABAY