LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učenje i glazba

Imate problema s koncentracijom? Ova vrsta glazbe pomoći će vam u učenju!

Saznajte kako glazba može imati pozitivan utjecaj na poboljšanje vaše koncentracije.

Saznajte kako glazba može imati pozitivan utjecaj na poboljšanje vaše koncentracije.

Opće je poznato da glazba utječe na poboljšanje koncentracije, a samim time i kvalitetu učenja. Također, slušanjem određene vrste glazbe moguće je postići bolju produktivnost. Slušanjem glazbe za vrijeme učenja smanjujemo distrakcije i stvaramo ugodno okruženje koje nas dodatno motivira, piše Study international.
 


VEZANO:10 savjeta za učinkovitije učenje



Različit utjecaj glazbe

 

Važno je za naglasiti da učinci glazbe na koncentraciju mogu varirati od osobe do osobe te da će neki ljudi glazbu za vrijeme učenja smatrati korisnom, dok drugi preferiraju tišinu. Isprobajte različite opcije i saznajte što nabolje djeluje na vas.

U nastavku donosimo tri vrste glazbe koje pomažu u poboljšanju koncentracije i produktivnosti.

 

1. Zvukovi prirode

 

Zvukovi prirode, poput šuma, valova, drveća ili cvrkuta ptica, mogu stvoriti opuštajuće okruženje koje pomaže u održavanju koncentracije, a također pomažu u opuštanju živčanog sustava.

 

2. Binauralne frekvencije

 

Te vrste zvukova koriste se u tehnologijama poput binauralnih beatova kako bi potaknule određene moždane valove povezane s koncentracijom, poput alfa ili gama-valova.

 

3. Klasična glazba

 

Mnogi smatraju da klasična glazba, posebno djela Bacha, Mozarta ili Beethovena, imaju pozitivan utjecaj na učenje, koncentraciju i bolju memoriju. Umirujuće melodije i složene strukture mogu poticati koncentraciju i kreativnost te poboljšati aktivnosti mozga.
 

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA