LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KSET

Najpoznatiji studentski klub službeno ima novu adresu!

Nakon dvije godine potrage za adekvatnim prostorom, KSET je napokon pronašao svoje novo mjesto.

Nakon dvije godine potrage za adekvatnim prostorom, KSET je napokon pronašao svoje novo mjesto.

Klub studenata elektrotehnike (KSET), najpoznatiji studentski klub na ovim prostorima nakon dvije godine potrage pronašao je novu adresu – poslovnu zgradu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u Ulici grada Vukovara 68.
 


VEZANO: KSET u potrazi za novom kotlovnicom: „Svi smo zapravo svjesni da ovako dobar prostor sigurno nećemo naći.”



Do potrage za novim prostorom došlo je uoči nadolazeće obnove Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) zbog oštećenja nastalih pri potresu. 
 

„Zadnje dvije godine posvetili smo detaljnom istraživanju i traženju opcija za najbolje rješenje za KSET-ove članove i zajednicu zbog novonastale situacije. Također, tijekom traženja adekvatnog prostora, paralelno smo radili i na unapređenju trenutačnog prostora, odnosno na unapređenju minimalnih tehničkih uvjeta.“ – priopćuju iz KSET-a.

 

Nastavak dugogodišnje tradicije 


U 47 godina djelovanja KSET je postao kultno okupljalište alternativne scene, a sada će moći nastaviti s bogatim glazbenim programom i drugim aktivnostima na novoj adresi.

KSET: Podočnjaci, FOTO: Fotografska sekcija KSET-a
 
Do odluke za prijavu na službeni javni natječaj o zakupu poslovnog prostora POU-a Zagreb došlo je 4. siječnja 2024. godine, nakon savjetovanja s pravnim i financijskim savjetnicima, kolegama s glazbene scene i drugim akterima te donošenjem održivog programa.

Iz POU-a su 24. siječnja priopćili da je ponuda KSET-a s iznosom mjesečne zakupnine od 16.069,69 eura koja će biti uvećana za PDV, prihvaćena

To je velik korak za ovu studentsku udrugu koja danas broji 315 volontera – oni zajedno rade na 20 različitih projekata i programa orijentiranih na kulturnu, glazbenu, filmsku, dramsku, sportsku i edukativnu ponudu, pritom ne stvarajući financijski profit za pojedince ili članove.
 

„U djelovanju, svih godina, podržava nas i FER s kojim surađujemo te s kojim organiziramo projekte poput: Brucošijada FER-a, Job Fair, FER Open Air koje godišnje posjeti do 10 000 zainteresiranih. Od 1976. godine, KSET je utočište alternativne scene te njeguje tradiciju različitosti. Također, rad su prepoznale i javne institucije poput Zaklade “Kultura nova”, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ured za kulturu i civilno društvo.“ – rekli su iz KSET-a.

FOTO: KSET, FOTOGRAFSKA SEKCIJA KSET-A