LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
75. dodjela

Pogledajte tko su dobitnici Emmyja

Dodjela 75. nagrade Emmy u Los Angelesu.

Dodjela 75. nagrade Emmy u Los Angelesu.

Održana je 75. dodjela Emmyja koja se inače događa u rujnu, no zbog štrajkova scenarista i glumaca u Hollywoodu bila je odgađana već četiri mjeseca.

Najuspješnija ove godine s čak 27 nominacija i 6 Emmy nagrada bila je HBO-ova serija Nasljeđe. Ta serija o raznolikim događajima unutar bogate nefunkcionalne obitelji odnijela je Emmy i prošlih godina čime je pobijedila i poznate serije The Last of Us i Bijeli lotos, piše Hina.
 


VEZANO: Ponovno u trendingu: Ariana Grande nakon više od tri godine izbacila novu pjesmu


 

Najbolji glumci


Osim nagrade za najbolju seriju, Nasljeđe je dobilo nagrade za najbolje glumce pa je Kieran Culkin osvojio titulu najboljeg glumca, a Sarah Snook najbolje glumice, dok je Matthew Macfadyen dobio nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu.

Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge, glumica iz Bijelog lotosa.

U kategoriji komedije Emmy je osvojio The Bear s čak 6 nagrada, a Netflixov Beef osvojio je nagradu za najbolju kratku seriju.

Serija The Bear, osim što je osvojila nagradu za najbolju humorističnu seriju, također se istaknula s trima glumačkim nagradama. Jeremy Allen White nagrađen je Emmyjem za najboljeg glavnog glumca, dok su Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach dobili priznanja za najbolje sporedne glumce.
 

EGOT


U kategoriji najbolje glumice u humorističnoj seriji titulu je ponosno odnijela Quinta Brunson za svoju ulogu u seriji Abbott Elementary.

Osim toga, velikan glazbene scene, Sir Elton John, zasluženo je dobio svoj prvi Emmy Award, čime je postao EGOT, dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

FOTO: FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA