LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POSLASTICA ZA STUDENTE

Gastro mjesec na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku

Očekuju vas raznovrsne radioncie pod vodstvom blogerice Janje Benić te blogera i dugogodišnjeg chefa Darka Debića.

Očekuju vas raznovrsne radioncie pod vodstvom blogerice Janje Benić te blogera i dugogodišnjeg chefa Darka Debića.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u siječnju priprema niz zanimljivih aktivnosti namijenjenih studentima studija Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije. Tijekom Gastro mjeseca svoja će znanja, vještine i ljubav prema gastronomiji sa studentima podijeliti blogerica Janja Benić i bloger i dugogodišnji chef Darko Debić čiji video recepti imaju više od milijun pregleda na društvenim mrežama.
 

VEZANO: 7 savjeta za unaprjeđenje prehrane



Gastro mjesec započinje radionicom izrade sourdough focaccie koja će se održati u Studentskom domu 16. siječnja u okviru kolegija Gastronomija i restoraterstvo. Predavačica i autorica popularnog bloga Janjolinka, Janja Benić, će studentima približiti načine izrade kiselog tijesta i aktivnosti prirodnih kvasaca. Studenti će na poklon dobiti set za pripremu kiselog tijesta, kako bi u vlastitoj radinosti mogli stvoriti niz pekarskih kreacija.
 

Radionice izrade kruha, biskvita, tijesta i drugog


Od 22. do 26. siječnja, studenti će imati priliku učiti od autora proslavljenog bloga Samo jedan griz Darka Debića, koji će ,u okviru kolegija Kreativna gastronomija s estetikom, u Studentskom domu održati radionice izrade domaćeg kruha, dizanog i vučenog tijesta, izrade biskvita i kremi te komponiranje tradicionalnih slastica. 

 
FOTO: Darko Debić, UNIDU
 
Učenici ugostiteljske škole, osoblje hotelskih lanaca i restorana, studenti i drugi zainteresirani će imati priliku za dodatnu edukaciju i unaprjeđenje znanja 25. siječnja kroz masterclass Darka Debića ‘Izrada sourdough sirnice i salenjaka.
 

Savršena prilika za učenje


Kroz Gastro mjesec će studenti Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije dobiti dodatne prilike za praktičan rad, usvajanje novih tehnika, otkrivanje novih okusa i trendova od vrhunskih stručnjaka, pripremajući se tako za profesionalnu karijeru nakon studija.

FOTO: Krafne, UNIDU
 
FOTO: UNIDU, PR