LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

SKC pripremio izuzetan program za studente u novoj godini

Studentski kulturni centar u novoj godini najavljuje premijeru filma, podjelu kalendara, poziv na izlaganje i najavu natječaja.

Studentski kulturni centar u novoj godini najavljuje premijeru filma, podjelu kalendara, poziv na izlaganje i najavu natječaja.

Nakon jubilarne desete programske godine, Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci starta s novim programom u novoj godini. Sve započinje dugo iščekivanom filmskom premijerom!

 

MEDVJEĐI LUK – premijera filma Gee Rajić


Petak, 12. siječnja 2024. u 19 sati, Galerija SKC (Kružna 6, Rijeka). Ulaz je slobodan!
 

FOTO: SKC
 

Eksperimentalni „znanstveno-fantastični“ film Medvjeđi luk smješta radnju u budućnost u kojoj protagonistica dešifrira jezik i simbole nesvjesnog pomoću uređaja za čitanje snova. Film se bavi komunikacijom između svjesnog i nesvjesnog te utjecajem jezika u interpretaciji zbilje.
 


VEZANO: Državni turnir mladih prirodoslovaca: znanstvene borbe učenika



Glumice su Josipa Škrapić, Lucija Brkić, Ema Šuran, za glazbu je zaslužan David Blažević, a sama autorica rada je Gea Rajić.
 

Film je sufinanciran sredstvima Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te sredstvima Istarske županije i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije - Regione Istriana.

 

Nakon projekcije uslijedit će druženje uz podjelu SKC kalenDara!

 

2024 SKC kalenDAR  


Petak, 12. siječnja 2024. od 20 sati, Galerija SKC
 


VEZANO: Mladi umjetnici Sveučilišta u Zagrebu pripremili bogat program za „Rođendan umjetnosti”



Nova godina donosi i novi SKC kalendar ilustriran studentskim radovima. Podjela kalendara planirana je nakon filmske premijere. Ovogodišnji kalendar na temu doma ilustriran je mjesecima udobnosti kreveta i mjesecima prihvaćanja koji će nas podsjetiti na nužnost borbe i kompromisa.

 
FOTO: SKC
 

Ljetni mjeseci donijet će nam krhkost radosti i prelaske do poznatog, dok će jesen približivši toplinu znanog doma, zamirisati i mjestom koji domom tek postaje. I u ovoj godini podsjetit ćemo vas da svakodnevne nepravde, zapakirane u svom domu, raspakirate borbenom strašću za promjenom.

 

Otvoren poziv za izlaganje na UNIRI panelima

 

Izložbenim panelima na Kampusu Sveučilište u Rijeci nastoji poticati razmjenu znanja stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane da se prijave za izlaganje. Izložbe se prijavljuju online, a upute i detalje o prijavi možete pronaći na mrežnoj stranici SKC-a.

 

Najava SKC natječaja 2024.

 

Uskoro će se raspisati i SKC Natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti u 2024. godini. Cilj mu je potaknuti studentice i studente na provođenje većeg broja kulturno umjetničkih aktivnosti na njihovim matičnim sastavnicama te javnim prostorima uopće.
 

Prijave i sve informacije bit će dostupne na službenoj mrežnoj stranici SKC-a.

FOTO: SKC, ILUSTRACIJA