LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ERASMUS+

PROLJETNA ŠKOLA Otvorene prijave za „BIP Balkan Route(s). Studying through European Borderlands”

U BIP-u sudjeluju tri partnerska sveučilišta, pogledajte kako se možete prijaviti i obogatiti svoje znanje.

U BIP-u sudjeluju tri partnerska sveučilišta, pogledajte kako se možete prijaviti i obogatiti svoje znanje.

Studenti diplomskih studija društveno-humanističkih smjerova s triju partnerskih sveučilišta: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Osnabrück, Njemačka i Sveučilište Padova, Italija mogu se prijaviti na Mješoviti intenzivni program (Blended Intensive Programme – BIP) pod nazivom Balkan Route(s). Studying through European Borderlands.

BIP bi se trebao održati u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, od 18. do 22. ožujka 2024. godine, a provodit će se u hibridnom obliku, stoji u Natječaju.
 


VEZANO: ERASMUS+ PROGRAM Ukida se potpora za studente vrijedna 250 eura?


 

Sudjelovanje u Natječaju


Uspješnim sudjelovanjem u BIP-u studentima će se priznati 4 ECTS-a na matičnoj ustanovi-domaćinu, Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uključiti se mogu studenti diplomskih studija Filozofskog fakulteta s dobrim poznavanjem engleskog jezika.
 

„Sudjelovanje u programu je besplatno za studente zagrebačkog sveučilišta, uz pokrivanje dijela troškova prehrane tijekom škole i troška odlaska na studijski posjet u Rijeku, zadnjeg dana škole. – stoji u Natječaju.


Prijava mora uključivati motivacijsko pismo (minimalno 1,5, a maksimalno 2,5 kartice teksta) i kratki životopis (maksimalno 1,5 kartica teksta). Prijave se šalju najkasnije do 19. siječnja 2024., e-mailom na adresu izv. prof. Drage Župarića-Iljića: dzuparic@ffzg.unizg.hr, uz naslov Prijava na BIP proljetnu školu – ime i prezime.
 

Program


Pripremni online sastanak i uvodni webinar, 8. veljače 2024., od 10 h do 15 h – domaćin je Sveučilište Osnabrück.

Program uživo od 18. do 22. ožujka 2024., cjelodnevni (od 9 h do 19 h) – domaćin je Filozofski fakultet u Zagrebu.

Završni online sastanak i zaključni webinar, 27. ožujka 2024., od 10 h do 15 h – domaćin je Sveučilište Osnabrück.
 

„Jutarnja predavanja i radionice tijekom jednotjednog programa u Zagrebu bit će nadopunjena sastancima s regionalnim i lokalnim organizacijama civilnog društva i aktivističkim skupinama, kako bi se steklo dublje razumijevanje lokalnog migracijskog režima.” – stoji u Natječaju.


Predavači će se fokusirati na aktualne, složene i međusobno povezane izazove vezane uz migracije i granice. Pritom će studentima pokazati interdisciplinarnu i transnacionalnu perspektivu, ali i dublji uvid u regionalne i lokalne procese koji suoblikuju europske odgovore na ova pitanja.

Više informacija potražite ovdje.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA