LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
plan napada na napadača

Studenti pokušali uhvatiti ubojicu u Pragu: „Jedan od nas je bio mamac, a drugi su bili spremni nasrnuti na napadača"

Student koji je preživio napad masovnog ubojice u Pragu podijelo je svoje iskustvo na društvenim mrežama: „Tek kad smo bili 100 posto sigurni da je policija prošla pored vrata, kucali smo kako bismo ih obavijestili da smo unutra", napisao je student.

Student koji je preživio napad masovnog ubojice u Pragu podijelo je svoje iskustvo na društvenim mrežama: „Tek kad smo bili 100 posto sigurni da je policija prošla pored vrata, kucali smo kako bismo ih obavijestili da smo unutra", napisao je student.

Tragedija je pogodila Filozofski fakultet Karlova sveučilišta u Pragu jučer poslijepodne, kada je došlo do pucnjave koja je rezultirala smrću preko 15 ljudi, uključujući i napadača, dok je više od 30 osoba ozlijeđeno, neki teško, prema informacijama praške hitne službe. Češka policija je brzo intervenirala na mjestu događaja, a napadač je „eliminiran," prema izvješćima.
 


VEZANO: VIDEO: Masovna pucnjava na praškom Sveučilištu, 15 ubijenih i deseci ozlijeđenih



Jedan od preživjelih studenata dijeli svoje iskustvo, otkrivajući da su se zajedno s kolegama tiho zatvorili u učionicu kako bi smislili plan, prenosi Index.
 

Živio sam dobro, ne želim umrijeti

 

„Živio sam dobro, ne želim umrijeti, ali što mogu? Sretno svima u zgradi. Čujemo ga kako puca na četvrtom katu," napisao je student na društvenim mrežama kad se prvi put saznalo za napad.


Zajedno s ostalim studentima smislio je plan i razgovarali su o tome kako se zaštititi od napadača.
 

„Tiho smo se zatvorili. Jedan je bio mamac, drugi su bili spremni baciti se na nekoga i potući se. Radili smo plan, dogovarali smo se što napraviti i kako," opisao je student.


Svi studenti s kojima se zabarikadirao u učionicu su prošli bez ikakvih ozljeda.
 

„Tek kad smo bili 100 posto sigurni da je policija prošla pored vrata, kucali smo kako bismo ih obavijestili da smo unutra", napisao je student.


Kasnije je na društvenoj mreži X dijelio svoje razmišljanje o onome što su mogli bolje učiniti. Ističe kako su se trebali zabarikadirati odmah kada su čuli pucnjavu te odmah pozvati policiju.
 

„Naše greške: Nismo se zabarikadirali odmah nakon što smo čuli pucnjavu. Nismo zvali policiju (malo mi je žao zbog toga, ali uglavnom smo se trudili biti tihi). Kad je potvrđeno pucanje, dogovorili smo plan napada na napadača. Jedan od nas je trebao namamiti napadača, dvojica bacati na njega sve što im je pri ruci, a treći je bio spreman s praćkom iz zasjede. Od šest ljudi, jedan se prepao. Odlična statistika," zaključuje student.


 

 

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA