LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koji film odabrati?

Blagdanski filmski vodič prema vašem horoskopskom znaku

Malo drugačiji način za odabir blagdanskog filma koji ćete gledati.

Malo drugačiji način za odabir blagdanskog filma koji ćete gledati.

S obzirom na veliki broj filmova koji su nam trenutačno dostupni, odabir onoga koji ćemo gledati postao je dosta teška odluka. Ako se ne možete odlučiti koji od blagdanskih filmova koje morate pogledati – morate pogledati, u odabiru vam može pomoći astrologija. Ako ste jedan od onih koji ne vjeruju ili imaju izraženu mržnju prema astrologiji, možete namjerno ne pogledati one filmove preporučene za vaš horoskopski znak pa je i za vas ovo korisno.

Astrološki tim VICE-a udružio se s filmskom stručnjakinjom Christinom Newland kako bi vam preporučili filmove prema vašem horoskopskom znaku.
 

Ovan

Ovnovi se ponekad mogu brzo početi dosađivati, pa bi dobar izbor bio nešto emocionalno poticajno poput filma Last Christmas (2019.). Newland također predlaže nešto poput Bad Santa (2003.) zbog njegovog humora.
 


VEZANO: Ljudi koji čitaju horoskop gluplji su i teže narcizmu, kaže istraživanje


 

Bik

Bikovi znaju što vole - možda imaju isti blagdanski film koji vole gledati svake godine! Preporuka je romantični mjuzikl High Society (1956.) s holivudskom elitom poput Grace Kelly, Franka Sinatre i Binga Crosbyja. Newland također predlaže film Carol (2015.) Todda Haynesa zbog njegove prelijepe estetike.
 

Blizanci

Blizanci se lako dosađuju, pa bi dokumentarni film koji nije nužno o blagdanima bio dobar izbor. Meru (2015.) prati planinare koji izdržavaju niske temperature u pokušaju penjanja na naslovni vrh od 21 000 stopa u Indiji. Preporuča i Blast of Silence (1961.), crno-bijeli film o plaćeniku koji luta Manhattanom na Badnju večer.
 

Rak

Rak je vrlo sentimentalna osoba, pa bi dobar izbor bio blagdanski film pun romantike, mode i šarmantnog razgovora poput Little Women (1994.). Newland za rakove ima savršeni prijedlog - mjuzikl White Christmas (1954.) s Bingom Crosbyjem.
 

Lav

Film smješten u Hollywoodu ili s puno zvijezda dobar je izbor za lava, npr. Love Actually (2003.). Filmska stručnjakinja preporuča i slasher film Black Christmas iz 1974. Nema ništa bolje od Burtonovih posveta blagdanskom razdoblju: Edward Scissorhands (1990.) i The Nightmare Before Christmas (1993.).

 

Djevica

Film koji djevicama pomaže potpuno pobjeći od svakodnevnog života dobar je izbor, npr. The Polar Bear King (1991.). Filmska stručnjakinja predložila je i francusku dramu A Christmas Tale (2008.) redatelja Arnauda Desplechina, tmurnu priču o obitelji koja se okuplja za blagdane.
 

Vaga

Vage bi mogle biti raspoložene za gledanje filma iz prošlosti koji odražava prolazak vremena poput When Harry Met Sally (1989.). Holiday Affair (1949.) je prema Newland prekrasan romantični blagdanski film s Janet Leigh i Robertom Mitchumom.
 

Škorpion

Znanstveno-fantastični ili horor film mogao bi biti pravi izbor za škorpiona. Gremlins (1984.) može biti fantastičan izbor za škorpione tijekom blagdana. Ili film koji se usredotočuje na mir i radost te zajedništvo poput klasika It's A Wonderful Life (1946.). Za nešto tamno, romantično i intenzivno kao vodeni znak koji jesu, preporučuje se film Phantom Thread (2017.).
 

Strijelac

Film koji izaziva suze poput The Umbrellas of Cherbourg (1964.) može biti upravo ono što žele, ili možda žele ipak nešto smješnije. Newland predlaže Scrooged (1988.) za božićnu komediju.
 

Jarac

Jarac vjerojatno ne može zamisliti ništa dosadnije od gledanja sporog blagdanskog filma. Uključite nešto šaljivo poput Trading Places (1983.) ili nešto brze akcije poput Die Hard (1988.) ili njegovog krimi rođaka Lethal Weapon (1987.).
 

Vodenjak

Preporučeni kičasti, osjećajni klasik je National Lampoon's Christmas Vacation (1989.). To je točno vrsta filma koju bi vodenjak prihvatio. Hrana također ima važnu ulogu tijekom blagdana za mnoge od njih, a bilo koja verzija How The Grinch Stole Christmas obećava obilan obrok i pravu gozbu.
 

Ribe

Newland je za ribe odabrala The Apartment (1960.), koji se odvija oko Božića i Nove godine, redatelja Billyja Wildera, kralja tamnog humora starog Hollywooda. Franšiza filmova koju možete gledati cijelu večer također je odličan izbor poput različitih verzija A Christmas Carol Charlesa Dickensa, kao što su A Muppet Christmas Carol (1992.) ili Scrooge (1951.).

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA