LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

JAVNI POZIV Financiranje studentskih aktivnosti

Cilj je podržati projekte koji doprinose kulturnom, sportskom, znanstvenom i edukativnom razvoju studentske zajednice.

Cilj je podržati projekte koji doprinose kulturnom, sportskom, znanstvenom i edukativnom razvoju studentske zajednice.

Studentski centar u Zagrebu objavljuje Šesti javni poziv za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije. Ovaj poziv otvoren je za sve studentske organizacije upisane u Registar udruga RH, Upisnik studentskih organizacija pri sveučilištima, veleučilištima i visokim školama koje djeluju na području Grada Zagreba ili Zagrebačke županije. Također, poziv je otvoren i za skupine studenata pojedinaca te pojedinačne studente, uz suglasnost čelnika visokog učilišta na kojem studiraju.
 


VEZANO: DRŽAVNA STIPENDIJA Gotovo 12 000 studenata ostvarilo pravo na stipendiju



Razvoj studentske zajednice


Rok za podnošenje zahtjeva je 31. prosinac 2024. godine, a cilj je podržati projekte koji doprinose kulturnom, sportskom, znanstvenom i edukativnom razvoju studentske zajednice. Financijska sredstva dodijelit će se isključivo projektima s rokom izvršenja do navedenog datuma.

Prijave se primaju od studentskih organizacija koje djeluju u skladu sa Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama te imaju potvrdu čelnika visokog učilišta. Također, skupine studenata pojedinaca i pojedinačni studenti mogu se prijaviti uz suglasnost nadležnih čelnika visokog učilišta na kojem studiraju.

Projekti koji će se financirati trebaju jasno odražavati ciljeve i svrhu studentske zajednice, potičući njezin razvoj u kulturnom, sportskom, znanstvenom i edukativnom smislu. Pored toga, važno je naglasiti da sredstva dodijeljena putem ovog poziva neće biti namijenjena komercijalnim ili profitabilnim aktivnostima.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA